avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionarul public poate fi profesor de legislatie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionarul public poate fi profesor de legislatie rutiera?

Eu sunt fct pb ( in concediu de maternitate pentru inca un an) si tocmai m-am autorizat ca profesor de legislatie rutiera. Dat fiind faptul ca nu beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului si ca mi-am gasit deja un loc ( ca profesor) la o scoala particulara de soferi mi-ar prinde bine sa imi apara in cartea de munca faptul ca realizez venituri la scoala de soferi. Insa nu mi-as da demisia de la locul de munca ( starea civila) in eventualitatea intoarcerii acolo dupa concediul de maternitate. Poate va suna stupid intrebarea, dar o fi incompatibilitate intre functia de profesor de legislatie rutiera si cea de functionar public?
Cel mai recent răspuns: DIA63 , utilizator 19:38, 19 Martie 2010
Avand in vedere ca raporturile de munca sunt suspendate in privinta functiei publice, puteti incheia un CIM de profesor de legioslatie rutiera.
Va multumesc mult! Cred ca tocmai mi-ati dat o veste buna.
Multumesc!
Potrivit dispozitiilor art. 96 alin. 1 din Legea nr.161/2003, functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice.
Multumesc! Am citit legea cu ceva timp in urma si acum era o mare confuzie in capul meu #-o . Din cate am inteles a suferit si modificari si cred ca o intelesesem gresit. Traiam cu impresia ca poti preda doar in sistemul universitar de stat.
Va multumesc!
Se poate desfasura activitati didactice atat in sectorul public, cat si in sectorul privat de catre un functionar public.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea functie publica de conducere cu agent asigurari astra? bora_alexx bora_alexx o functie publica de conducere poate sa fie incompatibila cu una de agent de asigurari astra, asigurari rca, case? am citit 188/1999, prin care se preciza ca ... (vezi toată discuția)
Functionar public illeanac illeanac Buna seara, Un functionar public poate sa fie colaborator la o firma de asigurari, este compatibil sau nu ? Multumesc (vezi toată discuția)