avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionarul public poate fi profesor de legislatie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionarul public poate fi profesor de legislatie rutiera?

Eu sunt fct pb ( in concediu de maternitate pentru inca un an) si tocmai m-am autorizat ca profesor de legislatie rutiera. Dat fiind faptul ca nu beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului si ca mi-am gasit deja un loc ( ca profesor) la o scoala particulara de soferi mi-ar prinde bine sa imi apara in cartea de munca faptul ca realizez venituri la scoala de soferi. Insa nu mi-as da demisia de la locul de munca ( starea civila) in eventualitatea intoarcerii acolo dupa concediul de maternitate. Poate va suna stupid intrebarea, dar o fi incompatibilitate intre functia de profesor de legislatie rutiera si cea de functionar public?
Cel mai recent răspuns: DIA63 , utilizator 19:38, 19 Martie 2010
gabescu a scris:

Avand in vedere ca raporturile de munca sunt suspendate in privinta functiei publice, puteti incheia un CIM de profesor de legioslatie rutiera.

legea nr.188/1999
"ART. 95
(1) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, în condiţiile legii;
b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
c) desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale, în alte situaţii decât cele prevăzute la art. 94 alin. (1) lit. c);
d) pentru participare la campania electorală;
e) pentru participarea la grevă, în condiţiile legii.
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 6 luni, fără ca perioadele cumulate de suspendare să depăşească 3 ani în cariera funcţionarului public în cadrul aceleiaşi autorităţi sau instituţii publice. Conducătorul autorităţii sau instituţiei publice nu poate aproba cererea de suspendare a raportului de serviciu al funcţionarului public dacă interesul personal legitim este justificat prin desfăşurarea de activităţi remunerate pe perioada suspendării raporturilor de serviciu.
(2^1) Suspendarea raportului de serviciu se solicită în scris şi motivat de funcţionarul public, se aprobă de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), numai pe baza unor documente justificative."
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
mihaicalinescu2005, utilizator
freeelis a scris:

Potrivit dispozitiilor art. 96 alin. 1 din Legea nr.161/2003, functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice.


legea nr.330/2009
"ART. 51
La 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, litera c) a alineatului (2) al articolului 94 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
"c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;".
ART. 52
La 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, alineatul (1) al articolului 96 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
"ART. 96
(1) Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului."
In concluzie, eu cred ca se poate, dar, nu in perioada suspendarii la initiativa , a raportului de servciu (pentru acest motiv). :)
Uitasem de legea nr.329/2009 ... multumesc pentru sprijin :coffee:

Eu as merge pe principiu ca se poate ,,, acolo unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus):)
Doresc si eu informatii cu privire la documentele depuse pentru avizare ca profesor de legislatie, unde, conditii. Precizez ca am fost cadru militar, sunt absolvent al facultatii de drept si masterand. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea functie publica de conducere cu agent asigurari astra? bora_alexx bora_alexx o functie publica de conducere poate sa fie incompatibila cu una de agent de asigurari astra, asigurari rca, case? am citit 188/1999, prin care se preciza ca ... (vezi toată discuția)
Functionar public illeanac illeanac Buna seara, Un functionar public poate sa fie colaborator la o firma de asigurari, este compatibil sau nu ? Multumesc (vezi toată discuția)