avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este posibil sa existe vreun risc?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este posibil sa existe vreun risc?

Buna ziua!

Am primit recent o factura Orange care la prima vedere mi s-a parut uriasa si care venise mai mare decat calculasem eu cu costul suplimentar mentionat de ei. TVA-ul parea a fi aplicat altfel decat ma asteptam eu asa ca am sunat la Orange sa ma lamuresc in legatura de modul de aplicare al TVA-ul pe factura si mi s-a explicat si totul era in regula in aceasta privinta.

Dar totusi costul suplimentar mi se parea nejustificat de mare asa ca am luat la rand registrul apelurilor sa vad exact cate minute am vorbit si cate am depasit. Pentru ca nu am fost atent la o setare din registrul apelului care nu imi afisa toate apelurile, am pierdut la calcul destule apeluri si nu am obtinut consumul de minute real.

Nefiind constient de greseala am sunat iar la Orange si am spus ca nu am consumat atat si nicidecum nu am depasit nr de minute incluse. Operatorul nu a putut decat sa imi citeasca informatii pe care le stiam si eu din factura, dar mi-a propus sa imi trimita contra cost o factura detaliata si am fost de acord, factura care va mai dura cateva zile pana sa imi fie trimisa.

Dupa ce am incheiat apelul catre Orange, m-am prins in sfarsit ca mai erau si alte apeluri pe care nu le descoperisem initial iar nr de minute consumate se apropia de cel din factura (probabil ca este corecta factura desi nici acum minutele nu mi-au iesit perfect la calcul). Este posibil ca Orange sa imi faca ceva in conditiile acestea?

Mentionez ca nu i-am acuzat de nimic, doar le-am spus ca nu am consumat toate minutele, ca nu le-am depasit pe cele incluse in abonament si am spus nr de minute care imi iesisera mie la calcul inainte sa ii sun. Se poate considera ca le-am adus in vreun fel daune de imagine sau acuzatii pe nedrept?

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
littlemouse, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 17:32, 21 Septembrie 2018
Buna ziua.
Nu cred ca se pune probleme sa va acuze de ceva, si eu am avut cateva nelemuliri legate de factura la o companie concurenta si, la fel ca dvs., am cerut facturi detaliate contra cost...
Totul era ok, am platit factura trimisa si costul suplimentar legat de factura detaliata si totul a fost ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea orange romania in roaming Melabella Melabella Buna. Am nevoie de un sfat, indrumare referitor la o problema pe care o am in prezent cu Orange Romania. Scriu mai jos detaliile: Sunt plecata in Statele ... (vezi toată discuția)
Taxare telefonie pentru apeluri deviate freziuta freziuta Buna! Nu stiu daca ma puteti ajuta cu un raspuns, dar eu am sa va intreb oricum. Pe scurt, uitati problema mea: am un abonament de 4 euro la Orange( 200 ... (vezi toată discuția)
Problema factura telefonie mobila cneazul cneazul Luna trecuta am avut aproape 4 euro cost suplimentar la factura Orange. Eu am in abonament, minute si mesaje in retea, minute si mesaje nationale, ... (vezi toată discuția)