avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere balcon

Buna ziua, am cumparat o garsoniera, blocul fiind in 2013 construit. In contractul de vanzare-cumparare nu este specificat nimic referitor la inchiderea balconului sau modificarea fatadei. Am dreptul sa inchid balconul? Am nevoie de vreo autorizatie? Multumesc mult, Eugenia Andreescu
Cel mai recent răspuns: Petrila1 , utilizator 19:29, 24 Septembrie 2018
Trebuie sa detineti un proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului trebuie sa solicitati si sa obtineti autorizatie de ctie. de la primarie si certificat de urbanism.
Lucrarile pot fi incepute in baza unui aviz obtinut de la Inspectoratul de stat in ctii.
Exteriorul blocului reprezinta parte comuna
Conform dispozitii in vigoare,proprietarul nu are dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune din condominiu
Pentru inchidere balcon,obligatoriu este necesar initial sa obtineti acordul asociatiei de proprietari
Ulterior trebuie sa realizati proiect tehnic,sa solicitati autorizatie de constructie si certificat de urbanism,documente pe care in copie va trebui sa le predati la asociatia de proprietari si la ocpi pentru notarea in evidenta
Teoretic, asa este cum vi s-a spus. Dar am avut o experienta surprinzatoare. Cand am mers la Primarie sa cer aprobare, raspunsul a fost: "V-a oprit cineva? Va cere cineva sa-l dati jos?"
In plus, se merge pe cresterea energetica a locuintelor. Asa ca... spor la treaba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare balcon lazindaliborca lazindaliborca Buna ziua,am si eu nevoie de o informatie.Doresc sa inchid balconul actual(care e format din schelet metalic si sticla groasa cu fir metalic de sus pana jos) ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica zada59 zada59 La solicitarea unei autorizatii de constructie e suficienta expertiza tehnica pe apartamentul in cauza, sau e nevoie de o expertiza pe intregul bloc? (vezi toată discuția)
Inchidere balcon Ancaaaaaaa Ancaaaaaaa Buna ziua, Ma aflu in situatia in care vreau sa cumpar un apartament la parterul unui bloc nou direct de la dezvoltaror. Situatia este urmatoarea: receptia ... (vezi toată discuția)