avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fostul iubit, de care m-am despărțit în urmă cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fostul iubit, de care m-am despărțit în urmă cu trei ani, îmi cere să-i restitui banii cheltuiți pe durata relației noastre și îmi hărțuiește familia. Ce pot face? Deja îmi este frică să nu pățesc ceva ?

Am lucrat in Spania 8 ani de zile timp in care am avut un iubit de care mam despartit de 3 ani de zile.Acest individ imi cere sa-i returnez suma de 2800 euro bani pe care ia cheltuit pe durata relatiei noastre:cadouri,bunuri,bani trimisi prin MoneyGram cand eu veneam acasa in Romania.Mi-am schimbat domiciliul in alt judet dar acesta a aflat unde muncesc si locuiesc si a venit la locul de munca si a facut scandal.Imi suna parintii si copilul si le spune ca el vrea banii inapoi caci au fost bani inprumutati.Ce pot face,deja imi este frica sa nu patesc ceva ?Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gogudanmihail , utilizator 16:15, 21 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur, formulati o plangere penala la Parchet, eu insa apreciez ca pt hartuire ar trebui s-o faceti.
Desi in functie de situatia factuala concreta exista posibilitatea sa fie intrunite si elementele constintutive ale infractiunii de santaj.
Luati legatura cu un avocat pentru a a va formula plangerea cat mai corect si complet.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani primiți în timpul relației, imposibil de restituit la finalul ei: ce poate face persoana care i-a primit dacă este amenințată și hărțuită? VeronicaRaisa VeronicaRaisa Buna seara,am o prietena ce este despartia de sotul ei care impreuna au un copil.Intre timp ea,a gasit pe altcineva.Aceasta persoana vazand ca prietena mea se ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am avut o cearta la locul de munca în care 3 persoane ... Bianca Alexia Bianca Alexia Bună seara, am avut o cearta la locul de munca în care 3 persoane au început sa ma amenințe cu violenta fără a le da motive. Problema este ca au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as avea nevoie de consultanta in privinta unei situatii ... Omdisperat23 Omdisperat23 Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in privinta unei situatii pe care o traiesc de aproape 1 an de zile dar care ieri a cam ajuns la stare critica. ... (vezi toată discuția)