avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in privinta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in privinta unei situatii ...

Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in privinta unei situatii pe care o traiesc de aproape 1 an de zile dar care ieri a cam ajuns la stare critica. Locuiesc la tara, langa Urziceni. De ceva timp, un vecin, care nu il cunosc, nu am avut niciodata tangenta cu el( insa cu niste prieteni, rude, da), ma hartuieste in mod constant prin diferite metode, pt care nu am probe fizice. Gen stationare la 6 dimineata in fata casei, inainte-inapoi cu masina vreo 20 min, arunca gunoaie in fata gardului meu, trece cu tractorul cu discurile de arat pe strada in fata casei mele stricand drumul si ca urmare, la fiecare ploaie straduta se inunda in defavoarea mea binenteles. Dat fiind situatia cu pandemia plus alte teme personale, am asteptat sa inceteze... Insa ieri dupa amiaza, vorbeam cu iubitul meu la telefon, in curtea mea, cu fata spre poarta. Acest individ a oprit tractorul, mi-a adresat cuvinte jignitoare dupa care s-a deplasat un pic. Iubitul m-a sfatuit sa il inregistrez ca proba, caci altfel nu am cum dovedi hartuirea. Am inchis apelul si individul s-a oprit iar pe strada, la cativa m de mine. Si a urmat literal o serie de amenintari, gen "las ca te prind eu la poarta si iti trag o bataie si iti tai si gatul", "iti sparg toate geamurile la casa" si alte chestii asemanatoare. Nu am replicat in niciun moment. Insa, locuiesc singura cu mama de 70 ani, care spre norocul meu era in curtesi a auzit tot. E bonava, invarsta, nu are nevoie sa ii fie frica sa iasa sa isi cumpere cate ceva .Eu nu indraznesc sa merg la sectia de politie sa depun plangere. Acest individ are masina, e barbat, etc. Am pierdut mai mult de 10 kg in cateva luni, fac atacuride panica, din cauza stresului cauzat de aceasta persoana, am probleme cu pielea etc, niste reactii la stres extrem. Cum pot proceda? Nu vreau sa ramana totul intr-o simpla amenda, caci personajul nu se va opri. Are stare financiara buna si baniinu reprezinta o problema.In schimb, eu in fiecare zi nu stiu la ce ma pot astepta, nu mai pot sa dorm nici noaptea... Acest individ locuieste fff aproape de casa mea. Am mare nevoie de orientare. Imi cer scuze de incoerenta, starea de spirit o am ffff deteriorata. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 11:35, 21 Martie 2022
Bună ziua!

Adunați câteva probe ( întregistrări audio, video, alți martori în afară de mama dvs) și formulați plângere prealabilă pentru amenințare și hărțuire la poliție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pt infractiuni art. 336 alin. 1 si art. 334 alin 1 cp mary6 mary6 buna seara. Serviciul de urgenta 112 a fost solicitat de catre un cetatean la orele 23.30 ,reclamand faptul un individ in stare de ebrietate aflat la volanul ... (vezi toată discuția)
Amenintare Jonny93 Jonny93 Buna ziua, as dori sa va intreb in ce mod s-ar putea rezolva o problema. O prietena a avut un iubit cu care la inceput s-a inteles bine, dar cu timpul ... (vezi toată discuția)
Furt și amenințare anamaria7893 anamaria7893 Bună ziua, Aș dori o opinie competentă, cu privire la următoarea situație: In perioada mai 2014- martie 2015 am locuit cu chirie, fără acte de ... (vezi toată discuția)