avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate anula actul de vanzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate anula actul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere?

Buna ziua! In urma cu doi ani am dobandit de la tatal meu un imobil pe care acesta il detinea de dinainte de casatoria cu mama mea, tatal fiind unic proprietar. Bunul a intrat in posesia mea prin act de vanzare-cumparare, dar tatal a rezervat pentru el si mama mea drept de uzufruct viager. Intre timp tatal a decedat, iar mama mea, din cauza neintelegerilor dintre noi ma tot ameninta ca imi strica actul (mentionez ca imobilul a ars intre timp intr-un incendiu si ca eu am refacut casa in proportie de 50% - acoperis, tavane, am schimbat usile, am zugravit, am pus incalzire centrala, am facut o baie noua, pentru majoritatea lucrarilor detin bonuri si facturi). Eu platesc toate utilitatile, am mers cu ea la medic, dar refuza sa manance cu noi pentru ca nu se intelege cu sotia. Imi poate strica mama actul?am doi frati, ei pot sa ma actioneze in judecata?

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac daca am contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager? georgepur georgepur BUNA ZIUA! Eu am un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager facut in urma cu 10 ani intre mine si mama mea,locuiesc in apartament cu mama ... (vezi toată discuția)
Raspundere si reparatie fisura tavan slr1965 slr1965 In 1993, am achizitionat prin contract de vanzare cumparare incheiat cu SC Rom Vial SA, un apartament situat la etajul 4 (ultim) al unui imobil in Buftea. In ... (vezi toată discuția)