avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nulitate citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nulitate citatie

Problema este urmatoarea:
Am primit 2 citatii, mai intai pe numele sotului meu(citatie care care avea cateva elemente lipsa:calitatea in care era chemat; semnatura celui care a intocmit, indicarea obiectului cauzei).Citatia a fost data unui vecin.
Apoi am fost citata eu , in resedinta de judet , nu in localitatea in care domiciliez( la sediul politiei judetene).Citatia a fost pusa in usa, si mi-a fost inmanata de un vecin.
Mentionez , ca ulterior am aflat ca amandoi , si eu , si sotul meu eram citati ca martori intr-o cercetare penala .
Am aflat ca alte persoane , aflate in situatia mea(de a fi martori in acest dosar penal) , au dat declaratii in orasul de domiciliu, respectiv in institutia unde a lucrat peroana cercetata penal.

Care sunt consecintele neprezentarii mele(nici nu am inteles exact data , de pe citatie), deoarece nu pot pleca de la servici.
De asemenea pot face o plangere pentru abuz, in legatura cu faptul ca sunt chemata , numai eu la sediul Politiei judetene, in timp ce persoanele aflate in aceeasi situatie au dat declaratii la sediul institutiei(care de altfel este parte vatamata in procesul penal respectiv).
Mentionez ca domnul de la politia judiciara a carui nume era pe citatie avea toate datele mele;telefoane, adresa de domiciliul , adresa locului de munca , etc(datele au fost cerute la sediul institutiei mai sus mentionate si au fost furnizate).

Nu stiu cat am fost de clara, insa daca ma poate ajuta cineva mai pot oferi detalii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:10, 11 Noiembrie 2009
Prima citatie este nula de drept deoarece este afectata de vicii care atrag nulitatea absoluta a actului procedural.
Cea de-a doua citatie respecta prevederile legale si , ca atare , trebuie sa va prezentati la organul de cercetare penala pentru a da declaratia respectiva. De ce nu il contactati pe ofiterul care instrumenteaza cauza pentru stabilirea unui nou termen la care sa va prezentati>?
Lucrand in cadrul institutiei care s-a constituit parte civila vatamata nu vad care este problema sa va deplasati la sediul organului de ancheta pentru a da acea declaratie. In cazul in care nu va puteti deplasa de la serviciu solicitati-i ofiterului care instrumenteaza cauza sa va ancheteze la birou sau la sediul politiei din orasul de domiciliu prin comisie rogatorie!B-)
citatiile nu sunt nule. instanta va amendeaya sau va aduce cu mandat la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune? av_emy av_emy Am rugamintea sa ma ajutati, daca se poate , in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni un prieten a trimis prin posta un telefon spre vanzare(a dat anunt ... (vezi toată discuția)
Sesizare-prezentarea in fata organelor de cercetare Denage Denage Buna ziua.Pentru plangeriile despuse in alt oras diferit de cel in care paratul are domiciliul,care este procedura ?Trebuie sa se deplaseze la sectia unde a ... (vezi toată discuția)
Prezentare la politie sdsr1 sdsr1 Am o intrebare: daca cineva a savarsit o infractiune sa zicem la Timisoara si a mentionat si numele meu atunci, daca sunt chemat sa dau o declaratie in acel ... (vezi toată discuția)