avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu a plecat din țară în 2000, nu mai venit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu a plecat din țară în 2000, nu mai venit niciodată de atunci și nici nu intenționează s-o facă. Cum pot dezbate succesiunea după părinți, care ar fi cea mai bună soluție?

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in luarea unei decizii privind dezbaterea succesiunii in urma decesului parintilor.
Suntem 2 frati dar fratele meu a plecat din tara in 2000 si nu a mai venit niciodata de atunci.
Mama a decedat in 2012 si tata in februarie 2017. La decesul mamei ,tata a sunat si l-a rugat sa vina ca ii plateste el biletul de avion dus-intors dar a refuzat si a afirmat ca nu va mai reveni niciodata.
Cu 2 zile inainte de decesul tatei am vorbit cu el si i-am comunicat ca ne asteptam sa se intample in orice moment decesul si ca am disponibilitatea sa ii platesc eu biletul de avion dus-intors ca poate mai apuca sa il prinda in viata, dar din nou a refuzat justificand ca nu poate pt ca are actele expirate de 5 ani si ca nu are bani sa se duca la consulat sa isi faca acte. La o luna dupa decesul tatalui meu am fost invitata telefonic la un birou notarial pentru dezbaterea succesiunii.
Am explicat la notariat situatia si domunul notar a zis ca nu poate fi citat in Italia si ca solutia este sa ma adresez instantei.
Problema este ca daca ma adresez instantei toate cheltuielile trebuie sa le suport tot eu si la final apartamentul mostenit va ramane tot in coada de peste nefiind nici al meu nici al lui .In cazul in care merg in instanta judecatorul poate decide evaluarea apartamentului si modalitatea prin care sa ii dau eu partea lui financiara si sa treaca apartamentul in proprietatea mea ? Care ar fi cea mai buna solutie ?
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 23:00, 24 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In instanta puteti rezolva tot.
Cheltuielile.se vor imparti sau cum.se va stabili.
Unul va lua proprietatea iar celalat bani.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

rucanas a scris:


Problema este ca daca ma adresez instantei toate cheltuielile trebuie sa le suport tot eu si la final apartamentul mostenit va ramane tot in coada de peste nefiind nici al meu nici al lui .


„Problema” este doar în parte adevărată.
În sensul că: da, veți suporta cheltuielile.
Dar dacă acel „niciodată” nu-i vreun cuvânt pe care l-ați folosit la întâmplare, ci este adevărat că el „nu a mai venit niciodată de atunci” (din 2000) atunci aveți toate șansele ca ap. să vă revină doar dvs. (fără „partea lui financiară”) ținând cont de datele deceselor...

Pentru aceasta nu-i destul să vă adresați înstanței. Mai trebuie să știți și ce să cereți... plus multe altele.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
romascanu, moderator
Multumesc pentru raspuns.Ma voi adresa unui avocat sa vedem ce se poate face.
Am gasit pe Facebook o adresa Italia ,zona Padova .E posibil sa fie citat acolo?
Nu aveti nici un interes sa transferati procesul in Italia.
Luati legatura cu un avocat, el va studia speta si dovezile pe care le detineti (ca "tata a vorbit la telefon cand mama a decedat" nu are valoare de proba in justitie), numai avocatul va putea sa discearna ceea ce este pertinent de ceea ce este inutil sau chiar daunator cauzei dvs.
Numai avocatul va sti ce trebuie solicitat si poate fi documentat/probat in fata instantei.
Cereti avocatului sa introduca actiune in instanta depunand toate probele retinute si instanta va decide ce, cum si unde, inclusiv locatia pt citare!
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am ambii părinți și fratele decedați. cum intru în posesia apartamentului moștenit? danielza danielza Avand ambii parinti decedati si fratele de asemenea cum intru in posesia apartamentului mostenit? Va multumesc (vezi toată discuția)
Masa succesorala Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu 1.Primaria pe raza unde a avut ultimul domiciliu o persoana decedata are evidenta intregii mase succesorale a acesteia?Dar daca exista anumite ... (vezi toată discuția)
Imi doresc sa ma transfer in ue insa... nu imi da acordul pt copilul minor. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata. Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in ... (vezi toată discuția)