avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul meu a reluat o relație veche și vrea să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul meu a reluat o relație veche și vrea să divorțeze, dar eu nu sunt de acord. Ce se va întâmpla pe parcursul procesului dacă eu declar că nu am bărbat de lăsat?

Soțul meu a băgat divorț de mine ,țin sa menționez ca suntem căsătoriți de 14 ani si avem o fetiță de 13 .De câțiva ani se conversează cu o fostă plecată din țară. In luna august a venit s- au întâlnit si a reușit sa- mi facă viață calvar.El a zis ca nu ma mai suportă. Eu nu sunt de acord cu acest divorț.Ce se va întâmpla pe parcursul procesului daca eu declar ca nu am bărbat de lăsat. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divorțul se va pronunța indiferent de poziția dvs( dacă sunteți de acord sau nu)
Acessta sintagma ca nu am barbat/sotie de lasat nu are nici o relevanta juridica.Este suficient ca sotul sa administreze probe privind motive reale sau imaginare si divortul se va pronunta.
Soțul meu nu are probe.Eu nu - am înșelat ,sunt gospodină am un serviciu.Cand am cumpărat casa el nu a vrut sa ma treacă si pe mine in acte deși eram împreună de 3ani.Daca sa presupunem ca se pronunță divorțul eu ce drepturi am? Țin sa menționez ca a cerut sa revin la numele de dinaintea căsătoriei. Eu vreau sa rămân la numele din timpul casatoriei
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci mai mult casa nu aveti de lasat.. aveti un drept de creanta daca dovediti ca ati contribuit la achizitionarea casei/imbunatatirea ei etc..
In privinta numelui, instanta poate trece peste acordul sotului doara daca convingeti ca aveti motive intemeiate sa cereti pastrarea lui.
incercati altfel sa va recuceriti sotul, solutia nu e sa va opuneti divortului, care mai devreme sau mai tarziu se va pronunta.
Conteaza mult ce cere el in cerere si din ce motive.. daca cererea nu ii sta in picioare si ii demontati motivele, ramaneti casatoriti.. cel putin o reme, pana invata cum sa isi formuleze cererea.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, iubire cu forţa nu se poate! Cel mai bine este să achiesaţi la cererea lui şi să terminaţi repede, fără scandal şi spălarea rufelor murdare în public. Nu câştigaţi absolut nimic dacă divorţul se pronunţă din vina lui sau din vină comună, divorţul e ...divorţ.
Dacă eraţi căsătoriţi când a cumpărat casa, indiferent ce scrie în acte, e bun comun.Dacă în schimb aţi fost numai în concubinaj, e bunul dinaintea căsătoriei şi nu inrră la partaj.
În privinţa numelui, trebuie să argumentaţi de ce doriţi păstrarea acestuia: sunteţi persoană publică cunoscută sub acest nume, sau că schimbarea numelui vă produce pierderi de orice natură, etc.

Alte discuții în legătură

Divort ina-ina-ina ina-ina-ina buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el ... (vezi toată discuția)
Probleme care pot aparea in cazul unui divort Corina_1720 Corina_1720 Buna ziua, Sot si sotie urmeaza sa incheie actele de proprietate pentru un apartament luat prin \"Prima casa\".Ea a aflat acum, inainte de semnare ... (vezi toată discuția)
Divort marya2008 marya2008 In primul rand vreau sa va spun ca sunt casatorita de 3 ani jumatate, avem un copil de 3 ani impreuna. Au existat neintelegeri intre noi, dar acum o luna ... (vezi toată discuția)