avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... conducere cu dovada expirata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

conducere cu dovada expirata

Buna ziua!
Am fost prins circuland cu dovada de conducere expirata, iar agentul constatator mi-a intocmnit dosa penal, la data de 19.02.2018 . Pana in acest moment nu am fost chemat sa dau declaratie sau sa fiu citat direct in instanta. Din cate am inteles exista o lege care spune ca dupa 6 luni de zile, daca nu sunt citat sau chemat la declaratie, fapta se prescrie si imi pot redobandi permisul. Precizez ca permisul a fost suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului, si nu am alte dosare penale. Unde ma pot duce sau ce pot face pentru a imi redobandi permisul?
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
martindaniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: martindaniel , utilizator 06:46, 24 Septembrie 2018
O sa fiti audiat.
Daca vreti sa urgentati puteti angaja avocat.
Poate ati scapa si de condamnare si cazier.
Ati auzit gresit. Mergeti la organul de up sa va interesati de stadiul up sau angajati un avocat care sa va asiste/reprezinte in fata organelor de up si se intereseaza el.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere rosii expirate Christian008 Christian008 Buna seara,ce pot sa patesc daca am fost prins cu numere rosii expirate? Din cate am inteles se face dosar penal si voi fi chemat in judecata nu? Faza este ... (vezi toată discuția)
Acuzat ca am condus fara carnet (minor) nelu585 nelu585 Deci sa va explic:In cursul zilei de astazi un prieten a fost prins de politia rutiera ca a condus fara permis,el in declaratie a zis ca am condus si eu cu ... (vezi toată discuția)
Consecinte posesie marijuana MihaiCristian1 MihaiCristian1 Buna seara, am 23 ani si ieri am fost prins impreuna cu un prieten de jandarmerie avand asupra noastra un joint si un plic cu 0.2 - 0.3 g de marijuana. ... (vezi toată discuția)