avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Indemnizație
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Indemnizație

Eu lucrez de aproximativ 3 ani de zile într-un coafor . Acum 3 luni am rămas însărcinată . Sefa mea mi-a propus sa intru in șomaj . Eu am salariul pe cartea de munca 1890 de lei . Dacă as intra de luna viitoare in șomaj , as mai beneficia de aceeași indemnizație după naștere ?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:57, 24 Septembrie 2018
Cred ca vrea s scape de dvs. Aduceți angajatorului adeverință ca sunteți însărcinată și refuzați șomajul.

Bbianamaria a scris:

Eu lucrez de aproximativ 3 ani de zile într-un coafor . Acum 3 luni am rămas însărcinată . Sefa mea mi-a propus sa intru in șomaj . Eu am salariul pe cartea de munca 1890 de lei . Dacă as intra de luna viitoare in șomaj , as mai beneficia de aceeași indemnizație după naștere ?

Salariul minim este de 1900 de lei pe luna, nu 1890...la un progam normal de 8 ore...
Din somaj se poate intra in concediu pre si post natal dar cred ca va scade valoarea banutilor primiti pe luna in raport cu ce ati primi ca angajata.
Cum spunea si di domnul AU Lucifer mai sus, vb. cu medicul dvs. de familie sau ginecolog si duce ti o adeverina precum ca sunteti insarcinata laa locul de munca.
Aceasta trebuie sa anunte ITM-ul precum si medicul de medicina mincii in termen de 10 zile de la primirea adeverintei.,. care vor intreprinde cateva demersuri...
Deci...luati adeverinta de la medic si duceti o la angajator, Si nu semnati nicio hartie de demisie, legislatia interzice angajatorului sa concedieze salariata gravida.
Detalii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
O parte din legislatie- OUG 96/003, cu modificarile si completarile ulterioare,- protectia maternitatii la locurile de munca- drepturile si obligatiile dvs. ca salariata insarcinata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc concediul prenatal dar angajatorul se afla in procedura de faliment catalinatoader2003 catalinatoader2003 Buna ziua. Sunt insarcinata in 27 de saptamani si doresc sa intru cat mai curand in concediu pre-natal. Angajatorul se afla in acest moment [b]in procedura ... (vezi toată discuția)
Sarcina cu risc Alexandru Terec Alexandru Terec Bună ziua. Soția mea este însărcinată în 16 săptămâni (4 luni), a înștiințat angajatorul despre sarcina printr-o notificare și o adeverința de la ... (vezi toată discuția)
Sunt asigurată? Ioana Pascaliu Ioana Pascaliu Am lucrat la un coafor .Patroana mi-a închis cartea de munca cand eram însărcinată în 6 luni, fără acordul meu .Am aflat de-abea cand am dus medicalul ... (vezi toată discuția)