avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Remunerație contract drepturi de autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Remunerație contract drepturi de autor

Intr un contract de drepturi de autor dacă nu e trecută suma si este trecut doar un procent de 40% se poate rezilia contractul?deoarece legea prezice ca :daca intr un contract de drepturi de Autor nu este trecută renumeratia titularului partea interesată poate cere rezilierea contractului.Asadar pot cere rezilierea contractului daca nu este trecută renumeratia ca suma si doar un procent?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 24 Septembrie 2018
"Remunerația se stabilește, de regulă, sub formă bănească, prin acordul părților ori de către organul jurisdicțional, dacă acestea nu s-au înțeles. Părțile pot să stabilească remunerația odată cu încheierea contractului de cesiune sau ulterior, pe cale de act adițional. Lipsa din contract a remunerației poate fi sancționată cu nulitatea relativă a cesiunii sau remunerația poate fi stabilită ulterior, fie de către părți, prin act adițional, fie de către organele jurisdicționale competente.

Remunerația poate fi stabilită de părți, fie proporțional cu încasările provenite din utilizarea operei, fie în sumă fixă sau în orice alt mod [art.44 alin.(1) teza a II-a din Legea 8/1996]. "
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)
Am cedat sau nu drepturile de autor, fãrã sã ºtiu, cu un singur click? Andrei Munteanu Andrei Munteanu As dori sa va cer opinia intr-o problema care mie imi pare fara iesire pentru a afla daca am cedat sau nu catre o companie drepturile mele de autor fara sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: trebuie sa inchei contracte de cesiune drepturi de autor pentru anumiti colaboratori ai ... (vezi toată discuția)