avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Tatal meu s-a recasatorit. Casa in care am locuit impreuna, eu, mama si tata, este si casa unde acum el si noua lui sotie locuiesc. Scuccesiunea nu este facuta, casa este trecuta pe numele strabunicului meu din partea tatalui. Bunicul meu a decedat, singurii care mai sunt in viata sunt bunica mea(mama lui), tatal si sora lui. Dupa moartea tatalui meu, daca doresc sa fac succesiune, ii va ramane ceva sotiei? Daca fac ei acum succesiune ii va ramane ceva?
Va multumesc mult,
Marinela
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
Marinela Ilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:08, 24 Septembrie 2018
Buna ziua,
Daca se dezbat succesiuni acum sau dupa decesul tatalui, sotia va mosteni cota ce i se cuvine (1/4 din masa succcesorala a tatalui)
Idealul este sa dezbateti TOATE succesiunile acum si tatal sa va vanda cota lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea sa-mi pierd dreptul la mostenire? gimigimi gimigimi Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani si nu s-a dezbatut taxa de succesiune. Mentionez ca dansul a fost recasatorit, dar nu mai are copii din aceasta casatorie. ... (vezi toată discuția)