avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent celalalt parinte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent celalalt parinte

Buna ziua,

Va rog, respectuos, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta:

Mama iese din CCC in ziua in care copilul face 1 an si 5 luni. In aceeasi zi, tatal intra in CCC pentru o luna. Mama nu solicita stimulent, intrucat nu are loc de munca (a beneficiat de CCC ca urmare a statutului de student la zi).

Dupa efectuarea CCC timp de o luna, are tatal dreptul sa solicite stimulent de insertie (indeplineste conditiile necesare, fiind salariat)?

Daca da, imi puteti indica punctual prevederea legislativa care permite acest fapt?

Similar, va rog sa imi indicati articolul si in cazul in care nu este posibil, intrucat nu reusesc sa idenrific exact in lege si norme (OUG 111/2010, Hg 52/2011 si HG 449/2016).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Trica_xx , utilizator 06:51, 25 Septembrie 2018
Se poate un sfat, va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu pentru cresterea copilului/ luna alocata tatalui/ stimulent de insertie Oana_Pascu Oana_Pascu Bună ziua, V-aș fi recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta cu câteva clarificări referitoare la următoarele astecte: - am născut pe 29.03.2016, ... (vezi toată discuția)
Când se termină concediul creștere copil? Andreea Constandache Andreea Constandache Buna ziua. As vrea sa îmi răspundeți la urmatoarea întrebare: când se termină ccc,atunci când copilul face doi ani sau atunci când se împlinesc doi ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Andaluzia89 Andaluzia89 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu data obligatorie de a ma intoarce la locul de munca pt a beneficia de stimulent. Situatia sta in ... (vezi toată discuția)