avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care sunt șansele să primesc amendă, nu pedeapsa cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care sunt șansele să primesc amendă, nu pedeapsa cu închisoarea pentru conducere fără permis dacă este prima abatere?

Care sunt sansele sa primesc amenda si nu pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducere fara permis in cazul in care este prima abatere. Deasemeni as vrea sa stiu care este amenda pentru astfel de abatere. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters506599 , utilizator 10:33, 29 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti incadrat la art.335 alin.1 c.p. nu exista ca alternativa amenda penala.
Sunt incadrat la art 336 n.c.p. si art 335 n.c.p.. mai exact am cundus in stare de ebrietate si fara permis masina unui prieten. Acum incerc sa imi fac o idee clara despre cum se poate repara aceasta situatie. Are vreo importanta ca in acea perioada facem scoala pentru soferi? Multumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca sunteti incadrat la art.335 alin.1 c.p. nu exista ca alternativa amenda penala.

Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
ContSters506599, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti 2 infractiuni savarsite in concurs, probabil veti fi trimis in judecata si condamnat.
Daca in timpul cercetarilor veti obtine permisul de conducere, acesta se va anula in urma condamnarii. Puteti sustine examen pentru permis numai dupa ce intervine reabilitarea(minim dupa 5 ani). Asigurati-va asistenta.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc pentru amabilitate! Insinuand ca nu ma prezint la proces si ma aflu in alta tara exista posibilitatea ca dosarul sa fie clasat? Ironia face ca acum sunt sofer profesionist si nu as renunta la toate categoriile mai ales ca asta imi e meseria si apoi permisul meu este facut intr-un alt stat. Pe de alta parte nici nu prea mai am treaba cu Romania, chiar nu am la ce sa ma intorc (nici familie, nici proprietati), doar buletinul a mai ramas...

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Aveti 2 infractiuni savarsite in concurs, probabil veti fi trimis in judecata si condamnat.
Daca in timpul cercetarilor veti obtine permisul de conducere, acesta se va anula in urma condamnarii. Puteti sustine examen pentru permis numai dupa ce intervine reabilitarea(minim dupa 5 ani). Asigurati-va asistenta.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va prezentati, procesul se poate judeca in lipsa dvs si riscati o pedeapsa in regim de detentie.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat și oprit de către un echipaj Denis19 Denis19 Bună. As avea și eu o întrebare. Mi-a fost reținut permisul pe data de 03.03.2017 și am avut dovada de 15 zile pana în data de 18.03.2017 pe o ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan si permis suspendat ionut1559 ionut1559 Buna seara am si eu o intrebare am fost prins la volan cu o alcolemie de 0.53 in aerul expirat si permisul suspendat am fost de am dat probele de sange ce o sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare permis anulat Dan121212 Dan121212 Buna ziua. Am o întrebare la care nu ii prea găsesc raspuns. In urma cu 2 ani am produs un accident sub influența alcoolului. Permisul de conducere mia fost ... (vezi toată discuția)