avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care sunt șansele să primesc amendă, nu pedeapsa cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care sunt șansele să primesc amendă, nu pedeapsa cu închisoarea pentru conducere fără permis dacă este prima abatere?

Care sunt sansele sa primesc amenda si nu pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducere fara permis in cazul in care este prima abatere. Deasemeni as vrea sa stiu care este amenda pentru astfel de abatere. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters506599 , utilizator 10:33, 29 Septembrie 2018
Multumesc de raspuns! Cred totusi ca e mai bine sa ma prezint. In ceea ce priveste pedeapsa cu suspendare... cat timp dureaza, pot parasi tara sau depinde de judecator pentru aceasta decizie? Cred totusi ca as fi mult mai util societatii daca as plati amenda decat sa devin un parazit social in Romania.
In legatura cu permisul de conducere, am reusit sa iau toate categoriile (mai putin pentru autobuz) in afara Romaniei. Ce consecinte ar putea fi in aceasta privinta, se anuleaza? Ar fi mai bine sa nu declar acest lucru? Pot conduce in afara?

DinuX a scris:

Daca va veti apara bine, este posibil sa primiti pedeapsa cu suspendare, daca nu va prezentati cel mai probabil veti primi cu executare. Apoi veti fi dat in urmarire internationala si adus in Romania pentru a executa sentinta privativa de libertate. Ar trebui sa fiti multi ani pe cine stie ce insula sau in cine stie ce tara bananiera ca sa scapati.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia de suspendare/anulare si durata vor fi decise in instanta, de unde interesul dvs de a va prezenta si de a fi reprezentat de catre un avocat specializat in astfel de cazuri (din pacate, nici in Ro nici in lume, nu sunteti singurul, deci avocati specializati exista).
Puteti parasi tara daca nu sunteti condamnat la pedepse cu privare de libertate, suspendarea sau anularea permisului nu afecteaza pasaportul.
Parazitologia este o meserie in lume nu numai in Ro, ar fi fost de preferat sa va ganditi la acest lucru inainte, acum, cam suna gol, limba de lemn sau santaj sentimentalo-economic.
Avocatul dvs va putea, in cadrul pledoariei, prezenta atitudinea dvs voluntara, faptul ca ati inteles gravitatea faptelor comise si aceasta reflexie a creeat in dvs dorinta de a va investi in proiecte sociale (cautand astfel o condamnare cu obligatie de executare a X ore de lucru in folosul comunitatii in locul puscariei).
Decizia instantei va fi comunicata instantei care a eliberat permisul de conducere.
Acesta va decide, in functie de legislatia locala, care, cum si ce din condamnarile instantei Ro se aplica in UKGB.
Deci, in functie de ceea ce va decide instanta Ro, instanta UKGB va pronunta pedepse mai dure sau mai lejere in functie de legislatia locala.
De unde interesul dvs de a avea o reprezentare de calitate in Ro pt a obtine minimul posibil.
Nu veti avea posibilitatea de a deschide o alta procedura in UKGB pe acelas subiect pe care exista deja o condamnare internationala!!!
Deci se anuleaza toate categoriile, indiferent tara in care l-am obtinut sau exista posibilitatea de a primi interdictie doar pentru Romania?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de a conduce se acorda cu conditia de a respecta codul rutier, acesta fiind violat nu mai aveti dreptul de a conduce.
Pedepsele sunt pronuntate asupra dreptului de a conduce indiferent de categoriile mentionate in carnetul de conducere.
Nu confundati dreptul de a conduce cu carnetul de conducere, carnetul de conducere nu este decat dovada scrisa ca aveti dreptul de a conduce.
O data dreptul pierdut prin condamnarea cu suspendare sau anulare, dovada (carnetul) se confisca cu toate categoriile inscrise in el.

Ma obligati sa ma repet, o condamnare in Romania se comunica in toata Uniunea Europeeana.
Din secunda in care condamnarea dvs va fi inscrisa in baza de date europeene in Romania ea va fi cunoscuta in toate tarile europeene.
Deci dreptul suspendat sau anulat in Romania este bine suspendat sau anulat in toata UE.

NU FACETI GRESEALA DE A DECLARA IN UKGB CARNETUL CA FIIND PIERDUT!
Carnetul insotit de decizia de condamnare va fi transmis autoritatilor UKGB care au eliberat carnetul de conducere.
Deci, in acelas timp cu declaratia de pierdere al carnetului sau dupa, va apare dovada de confiscare a acestuia insotita de o condamnare internationala.
Veti fi deci vinovat de "perjury" in UKGB.
Ori, in toate cele trei sisteme de legi valide pe teritoriile respective ale UKGB (England&Wales Law, NI Law, Scots Law) perjury este "a felony'=crima, care este calificata ca "public offence" deci fapt penal.

Ca o estimare asa...cam cat ma costa un avocat?

Demos a scris:

Decizia de suspendare/anulare si durata vor fi decise in instanta, de unde interesul dvs de a va prezenta si de a fi reprezentat de catre un avocat specializat in astfel de cazuri (din pacate, nici in Ro nici in lume, nu sunteti singurul, deci avocati specializati exista).
Puteti parasi tara daca nu sunteti condamnat la pedepse cu privare de libertate, suspendarea sau anularea permisului nu afecteaza pasaportul.
Parazitologia este o meserie in lume nu numai in Ro, ar fi fost de preferat sa va ganditi la acest lucru inainte, acum, cam suna gol, limba de lemn sau santaj sentimentalo-economic.
Avocatul dvs va putea, in cadrul pledoariei, prezenta atitudinea dvs voluntara, faptul ca ati inteles gravitatea faptelor comise si aceasta reflexie a creeat in dvs dorinta de a va investi in proiecte sociale (cautand astfel o condamnare cu obligatie de executare a X ore de lucru in folosul comunitatii in locul puscariei).
Decizia instantei va fi comunicata instantei care a eliberat permisul de conducere.
Acesta va decide, in functie de legislatia locala, care, cum si ce din condamnarile instantei Ro se aplica in UKGB.
Deci, in functie de ceea ce va decide instanta Ro, instanta UKGB va pronunta pedepse mai dure sau mai lejere in functie de legislatia locala.
De unde interesul dvs de a avea o reprezentare de calitate in Ro pt a obtine minimul posibil.
Nu veti avea posibilitatea de a deschide o alta procedura in UKGB pe acelas subiect pe care exista deja o condamnare internationala!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat și oprit de către un echipaj Denis19 Denis19 Bună. As avea și eu o întrebare. Mi-a fost reținut permisul pe data de 03.03.2017 și am avut dovada de 15 zile pana în data de 18.03.2017 pe o ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan si permis suspendat ionut1559 ionut1559 Buna seara am si eu o intrebare am fost prins la volan cu o alcolemie de 0.53 in aerul expirat si permisul suspendat am fost de am dat probele de sange ce o sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare permis anulat Dan121212 Dan121212 Buna ziua. Am o întrebare la care nu ii prea găsesc raspuns. In urma cu 2 ani am produs un accident sub influența alcoolului. Permisul de conducere mia fost ... (vezi toată discuția)