avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bilete avion Blue Air
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bilete avion Blue Air

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o abordare juridica a unei probleme cu compania de zbor. Am cumparat 2 bilete de avion pentru mine si sotul meu dus-intors in Italia impreuna cu cainele nostru care avind 10 kg trebuia sa stea la cala.Am achizitionat de pe site de specialitate o cusca conform standardelor companiei,adica omolgata cu standard IATA .La cumpararea custii singurul criteriu pentru o cusca conforma era greutatea cainelui. Cainele avind 10 kg am cumparat o cusca pentru 12 kg in dimensiunile conforme.Cainele putea sta in picioare in cusca dar din cauza agitatie din aeroport si a faptului ca era pentru prima oara intr-o cusca statea ghemuit si plingea. Doamna de la ghiseul Blue Air a spus ca nu ne putem imbarca deoarece cusca nu corespunde pentru ca ar trebui sa fie de 2 ori latimea cainelui asta inseamna ca daca el are 60 de cm trebuia sa fie o cusca de 120 de cm pe care nici nu aveam cum sa o caram macar. Pe siteul oficial al companiei la animale care merg in cala singurele criterii sunt greutate(adica pina in 32 de kg) si custi omologate IATA. Nu se precizeaza nimic in legatura cu proportia caine-cusca. Astfel noi am piedut zborul si costul biletelor. Am facut sesizare pe email(fiind singura posibilitate de contact pentru sesizari) la compania Bluie Air de la care nu am primit nici un raspuns.Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere pentru ce ar trebui sa fac incontinuare. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:19, 25 Septembrie 2018
Buna dimineata,
Vedeti care e termenul lor de raspuns la sesizare si, daca a trecut, va puteti adresa si ANPC-ului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare cost bilete de avion. buna ziua. in luna februarie 2020 am cumparat 2 bilete de avion ... Sanosimproconsult Sanosimproconsult Buna ziua. In luna februarie 2020 am cumparat 2 bilete de avion de la compania Blue Air cu destinatia Londra. In urma instituirii starii de urgenta zborul a ... (vezi toată discuția)
Urgent,va rog mult daca puteti sa ma ajutati. Robertuts Robertuts Buna seara.Am si eu cateva probleme legate de o excursie in Belgia.Daca s-ar putea sa ma ajutati cu cateva informatii,va multumesc anticipat. Peste 3 ... (vezi toată discuția)
Modificare zbor wizz air Helena21 Helena21 Buna ziua. În data de 11.03.2018 am cumpărat un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Lisabona, pentru perioada 24.05.2018-29.05.2018. În data de ... (vezi toată discuția)