avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren detinut in arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren detinut in arenda

In urma cu 11 ani am arendat o faneata de la un cetatean din comuna platindu-i in fiecare an pretul convenit, plus pe cheltuiala mea l-am intretinut fara a scadea nimic din pretul arendei prin intretinere se intelege imrejmuire, curatire de maracini toate lucrarile ce le necesita o faneata pentru a putea fi cosita si implicit ce cosi
Anul trecut a decedat persoana de la care am arendat terenul , bani pe arenda i-am achitat mostenitorului de drept pentru acest an,
Mostenitorul de drept doreste sa instraineze acest teren cerand o suma exagerat de mare amenintandu-ma ca daca nu i-o dau il instraineaza altcuiva
Pun urmatoarele doua intrebari
1 il pot obliga legal sa mi-l vanda mie , si nu altcuiva?
2 daca el este neserios cu mine pretizandu-mi o suma exagerata ,pot la randu-mi sa socotesc cati bani i-am dat lui si defunctului ca arenda plus cheltuielile de intretinere si sa consider ca terenul imi aprtine de drept dandu-i restul pana la suma ceruta?(in cazul cand suma achitata este mai mica decat pretul cerut si daca suma achitata drept arenda si cheltuieli de intretinere depaseste sa-l consider drept al meu)
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
virgil1950, utilizator
Cel mai recent răspuns: virgil1950 , utilizator 22:07, 30 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1 . Dacă terenul este situat în extravilan, aveti un drept de preemtiune. Adică de preferință la cumpărare. Dar, prețul îl stabilește vânzătorul. Nu ii puteti impune un pret.
2. Nu. Ce ati platit este arendă, în baza contractului.
Pe acelasi principiu, ar trebui să considerăm că un chiriaș care a plătit chiria 15 ani pe un apartament, este și proprietarul de drept al acestuia.
terenul este extravilan , vanzatoru se crede la bucurresti el doar locuieste in bucuresti terenul e in zona muntoasa unde nu prea are cautare sunt hectare intregi ne cosite
DORESC RASPUNSUL UNUI SPECIALIS DORESC ARTICOLUL DE LEGE CE REGLEMENTEAZA ASTA
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
virgil1950, utilizator
Daca va "incalzeste" cu ceva...
Pretul pe care il declara in oferta de vanzare depusa la Primarie trebuie sa fie acelasi pentru toti.
Daca stabileste un pret exorbitant, e la fel si pentru dvs si pentru un alt potential cumparator.
Daca se razgandeste si declara un pret mai mic, va puteti manifesta intentia de cumparare, ca preemtor, in cele 30 de zile in care oferta sta afisata. Si atunci, trebuie sa va vanda dvs, ca aveti preferinta la cumparare.
el e costient ca doresc sa-l cumpar mai ales ca il am arendat 11 ani este in continuarea terenului detinut de mine si nici nu are iesire la domeniu public decat prin terenul meu sau a unei rude a defunctului.

adaug in expertizele notariale terenul ce face discutie e de 0,13 euro mp , si el cere 5 euro.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o situație.... părinții mei vor sa vândă un ... Danut Marius Danut Marius Buna seara Am o situație.... Părinții mei vor sa vândă un pamant(cu toate actele in regula)....dar cumpărătorul spune ceva despre PREEMTIUNE si vrea ... (vezi toată discuția)