Am facut scoala de pompieri (2 ani), timp in care am fost "obligat" sa semnez un contract ca dupa terminarea acesteia voi activa in minister 10 ani. Dupa 5,5 ani mi-am dat demisia, astfel ca ISU ma obliga sa le achit cheltuielile de scolarizare pentru perioada ramasa de 4,5 ani.
Din cauza ca nu mai sunt angajatul lor, mi-au spus ca trebuie sa le platesc toata suma odata, la inceput, sau altfel, ei sunt obligati sa dea dosarul la curtea de conturi/anaf si de acolo sa ma inteleg cu acestia in privinta ratelor sau daca imi va pune poprire pe cont, fiind angajat in alta parte. Mi s-a spus pana ca anaf imi poate pune poprire pe intreg salariul pana la recuperarea "prejudiciului" (desi eu stiam ca se poate popri maxim 30% din salariu), si ca in urmatorii 5 ani voi aparea cu datorii la banci si ca asta imi va ingreuna accesarea vreunui imprumut pe viitor.
Imi pare ca trag prea tare sa obtina banii aia, incercand sa fraiereasca un om, exact cum este tot sistemul ala de altfel.
Ce ar trebui sa fac, cea mai buna solutie? Nu va gandesc ca voi scapa de neachitarea sumei, dar "amenintarile" si modul in care incercau sa ma influenteze sa vin cu suma cat mai repede imi dau de gandit. In jur de 8000 LEI + inca 900 lei pentru o greseala de a lor, pentru ca in ultima luna muncita (15 zile din luna), ei mi-au bagat salariul intreg (cat pentru 30 zile), si m-au amenintat cu poprire si aici, in cazul in care nu le inapoiez suma.
Daca aveti o singura poprire nu vi se poate retine mai mult de 1/3 din salariul net
Pentru doua sau mai multe popriri se poate ajunge pana la un maxim de 1/2 din salariul net...
Orice alte incercari le puteti ataca cu actiune de Contestatie la Executare la judecatoria dvs.
Consultati un avocat deoarece termenul este de 15 zile dupa care pierdeti dreptul actiunea fiind tardiva