avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebare legata de Citatie.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebare legata de Citatie.

Buna ziua,

Acum 3 ani (August 2015), am facut un abonament nou la Orange. Dupa cateva luni, m am trezit cu o factura umflata cu aproximativ 250 de euro. Toate bune si frumoasa...am discutat cu Orange, ei au spus ca e vina mea si ca nu pot face nimic, eu am refuzat sa platesc, ca era clar ca nu era vina mea si de atunci am refuzat sa platesc factura in totalitate.
Orange mi-a anulat contractul, au vandut datoria mea catre o firma de recuperari, au urmat plicuri acasa, instiintari, si tot felul de chestii de astea.
Acum dupa 3 ani si, ma trezesc acasa cu o citatie, sa ma prezint la tribunal pe 19 octombrie, citat de o firma de recuperari din Bucuresti.
Procesul este intentat in vederea eliberarii unei ordonante de plata.

Intrebarea mea este, pot face ceva in legatura cu acest lucru ? Sa scap de aceasta plata? Au trecut 3 ani, pot cumva sa o lungesc pana se prescrie ? sau care ar fi solutia in afara de cea a platii ?
In acelasi timp, ce se poate intampla daca in continuare refuz sa o platesc, chiar si dupa ce se elibereaza acest ordin de plata ? Eu nu mai locuiesc in tara de mult timp, nu am nimic pe numele meu, deci ce ar putea sa "execute" executorul ?

Va multumesc, si astept cu interes raspunsul dumnevoastra
Cel mai recent răspuns: alexcasi , utilizator 10:34, 25 Septembrie 2018
Daca s-a prescris va puteti apara.

Daca nu are pe ce sa va execute probabil se va prescrie si executarea silita.
Este greu sa va execute daca nu locuiti in tara.
Multumesc pentru raspuns.

Nu este prescrisa, nici nu stiu cat dureaza pana se prescrie o chestie de asta (poate stiti dumnevoastra). Nu vreau sa ajung la executare, si chestii de astea, vreau doar sa o rezolv, ca sa scap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi executat si daca da ce risc ? Dorky Dorky La finele anului 2012 am contractat un telefon cu abonament in valoare de 12€ pe o durata de 12 luni de la o societate afiliata Orange Romania. La ... (vezi toată discuția)
Datorie furnizor telefonie best4ady best4ady Am avut un abonament la Orange semnat in 2006 iar prin 2007 sau 2008 am ramas in urma cu plata si nu am mai platit suma de 150 ron. In acesti ani tot am primit ... (vezi toată discuția)
Datorie fictiva la orange stancu_g stancu_g Buna ziua, Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin ... (vezi toată discuția)