Acum 3 ani (August 2015), am facut un abonament nou la Orange. Dupa cateva luni, m am trezit cu o factura umflata cu aproximativ 250 de euro. Toate bune si frumoasa...am discutat cu Orange, ei au spus ca e vina mea si ca nu pot face nimic, eu am refuzat sa platesc, ca era clar ca nu era vina mea si de atunci am refuzat sa platesc factura in totalitate.
Orange mi-a anulat contractul, au vandut datoria mea catre o firma de recuperari, au urmat plicuri acasa, instiintari, si tot felul de chestii de astea.
Acum dupa 3 ani si, ma trezesc acasa cu o citatie, sa ma prezint la tribunal pe 19 octombrie, citat de o firma de recuperari din Bucuresti.
Procesul este intentat in vederea eliberarii unei ordonante de plata.
Intrebarea mea este, pot face ceva in legatura cu acest lucru ? Sa scap de aceasta plata? Au trecut 3 ani, pot cumva sa o lungesc pana se prescrie ? sau care ar fi solutia in afara de cea a platii ?
In acelasi timp, ce se poate intampla daca in continuare refuz sa o platesc, chiar si dupa ce se elibereaza acest ordin de plata ? Eu nu mai locuiesc in tara de mult timp, nu am nimic pe numele meu, deci ce ar putea sa "execute" executorul ?
Va multumesc, si astept cu interes raspunsul dumnevoastra
Nu este prescrisa, nici nu stiu cat dureaza pana se prescrie o chestie de asta (poate stiti dumnevoastra). Nu vreau sa ajung la executare, si chestii de astea, vreau doar sa o rezolv, ca sa scap.