avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul amana incheierea unui contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul amana incheierea unui contract de munca

Buna ziua,

Ce repercusiuni poate avea pentru angajat lucrul intr-o societate, fara contract de munca,nu din vina lui ci a angajatorului care amana incheierea acestui document ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 25 Septembrie 2018
Conform art 260 alin 1 litera f Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1000 lei prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca.
Perioada prestata fără c.i.m. nu constituie vechime în munca, stagiul de cotizare la pensie si în sistemul public de sanatate.

Puteți sesiza ITM-ul pentru neîncheierea c.i.m.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez de 2 luni jumate si inca nu sunt angajat marius19751975 marius19751975 lucrez de 2 luni jumate si inca nu sunt angajat de 2 luni nu am primit salarul mentionez ca suntem platiti la cursa si am de luat vreo 2.400 lei nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Reclamatie angajator NIKNIKO NIKNIKO buna ziua, satul meu a lucrat cateva luni(3) pe un santier cu un angajator fara forme legale de munca ,acesta ia spus ca-i va face si a ramas doar o ... (vezi toată discuția)