Buna ziua,
Problema mea este putin mai stufoasa.
Am ramas insarcinata cu un individ pe care nu-l cunosteam mai deloc. Am decis dupa 4 luni sa ne casatorim. Stiam in tot acest timp ca ar avea niste datorii legate de firma pe care o conduce insa nimic concret.Am aflat ulterior ca a mai fost asociat inainte la o alta firma la care deasemenea exista datorii pentru neprezentarea la timp a actelor contabile. In prezent , la firma la care este administrator figureaza cu datorii de 558 000 lei in listafirme.ro. Firma actuala a apartinut altei persoane, acesta preluand-o ulterior , mai intai in calitate de asociat cu 50% parti, iar in prezent figurand ca unic asociat. La ce riscuri ma supun atat eu cat si copilul nostru? In ideea ca as divorta, iar copilul sa mosteneasca doar din partea mea...ar fi o varianta astfel incat sa nu ne alegem cu datoriile si noi? Ce solutii ar fi daca raman casatorita? Cum as putea asigura viitorul copilului?
Sunt datoriile lui, societatea sigur e in insolvență cu asemenea datorii iar acțiunile fondate pe art 169 din legea insolvenței, vizând răspunderea personală a organelor de conducere nu se prea admit!
Dar ar fi bine să alegeți regimul matrimonial învederat de colegul meu.