avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii preluate prin casatorie. Posibila executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii preluate prin casatorie. Posibila executare silita?

Buna ziua,
Problema mea este putin mai stufoasa.
Am ramas insarcinata cu un individ pe care nu-l cunosteam mai deloc. Am decis dupa 4 luni sa ne casatorim. Stiam in tot acest timp ca ar avea niste datorii legate de firma pe care o conduce insa nimic concret.Am aflat ulterior ca a mai fost asociat inainte la o alta firma la care deasemenea exista datorii pentru neprezentarea la timp a actelor contabile. In prezent , la firma la care este administrator figureaza cu datorii de 558 000 lei in listafirme.ro. Firma actuala a apartinut altei persoane, acesta preluand-o ulterior , mai intai in calitate de asociat cu 50% parti, iar in prezent figurand ca unic asociat. La ce riscuri ma supun atat eu cat si copilul nostru? In ideea ca as divorta, iar copilul sa mosteneasca doar din partea mea...ar fi o varianta astfel incat sa nu ne alegem cu datoriile si noi? Ce solutii ar fi daca raman casatorita? Cum as putea asigura viitorul copilului?
Cel mai recent răspuns: ContSters506973 , utilizator 16:57, 25 Septembrie 2018
Datoriile sunt ale lui.
Pot aparea insa probleme daca dobanditi bunuri impreuna.
Faceti o separare de patrimonii daca credeti ca ar fi util.
Sunt datoriile lui, societatea sigur e in insolvență cu asemenea datorii iar acțiunile fondate pe art 169 din legea insolvenței, vizând răspunderea personală a organelor de conducere nu se prea admit!
Dar ar fi bine să alegeți regimul matrimonial învederat de colegul meu.
Deci ideal ar fi divortul sau o intelegere notariala de separare de bunuri, ramanand in continuare casatoriti?
Daca-l iubiti si doriti continuare casatoriei, divortul ar fi o solutie absurda!
Da, mergeti la notar.
Sunteti dragut!:) Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si lamuriri .

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial soți la a doua căsătorie, fiecare cu câte un copil: cum își pot proteja bunurile mobile și imobile, prezente și viitoare, în favoarea copiilor proprii? mon73key mon73key In cazul unei casatorii unul din viitorii soti nu are copii, dar celalalt are 1 copil major, Primul detine 1 apartament (in care vor locui) si 1 cont in banca, ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala amelia1707 amelia1707 Buna ziua, In toamna urmeaza sa ma casatoresc . Viitorul meu sot a mai fost casatorit si are un copil minor in custodia mamei (caruia firesc ii plateste ... (vezi toată discuția)
Extindere datorii sot sotie gabibogdan gabibogdan Buna ziua, As dori o parere la urmatoarea situatie: - in urma cu 6 luni am fost nevoit sa declar insolventa la o firma la care eram asociat. in urma ... (vezi toată discuția)