avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Viza flotant
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Viza flotant

Buna.
Se poate pune viza de flotant daca locuiesc pe termen nelimitat într-un cămin care aparține angajatorului?
Ce acte trebuie sau ce aprobări îmi trebuie in acest caz?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 00:43, 26 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur! Aveti nevoie de un contract locativ incheiat cu firma respectiva in care sa si mentionati ca locuiti in interes de serviciu - poate fi contract de inchiriere care trebuie si inregistrat sau comodat sau declaratia administratorului societatii ca este de acord sa fiti primit in spatiu. Acesta va completa cererea cu datele sale personale, va semna si va stampila. Prezenta gazduitorului este obligatorie in acest caz. Desi in teorie se specifica ca nu este necesara prezenta gazduitorului in cazul contractelor de inchiriere inregistrate, in practica, politia solicita si prezenta acestuia
Daca nu este posibil sa va rezolvati problema asa, desi ar fi cel mai indicat, puteti da o Declaratie pe proprie raspundere prin care aratati ca locuiti efectiv acolo in interes de serviciu. Drept urmare, politistul de ordine publica va intocmi o nota de verificare prin care va certifica existenta caminului unde locuiti si faptul ca locuiti efectiv acolo.
Viza de flotant nu poate fi data pe o perioada mai mare de un an. Puteti sa o reinnoiti an de an. Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc cu chirie impreuna cu concubinul meu, dar contractul ... AdRiannaEllena AdRiannaEllena Locuiesc cu chirie impreuna cu concubinul meu, dar contractul nu este inregistrat la anaf,iar proprietarul nu este in tara,am inchiriat prin agentie.putem ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu dupa vanzare apartament giglia giglia Buna ziua,sunt nou venita in Forum si am nevoie de ajutor in a ma lamuri cu privire la schimbarea domiciliului.Am fost pana ieri,proprietara unui apartament pe ... (vezi toată discuția)
Chirias cu contract de inchiriere fara stampila anaf zadirion zadirion Sunt in Bucuresti. Ma aflu in imposibilitatea de a obtine viza de flotant deoarece copia mea dupa contractul de inchiriere nu contine stampila ANAF, doar ... (vezi toată discuția)