avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc cu chirie impreuna cu concubinul meu, dar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc cu chirie impreuna cu concubinul meu, dar contractul ...

Locuiesc cu chirie impreuna cu concubinul meu, dar contractul nu este inregistrat la anaf,iar proprietarul nu este in tara,am inchiriat prin agentie.putem obtine viza de flotant in conditiile acestea?multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:46, 22 Octombrie 2021
da, clar
Ar trebui, arată că locuiți acolo, dar nu știu dacă cei de la Evidență vor lua în considerare o excepție de la lista documentelor pe care le iau în considerare:

DOCUMENTE CU CARE SE FACE DOVADA ADRESEI DE DOMICILIU/RESEDINTA

7. Contractul de inchiriere/subinchiriere incheiat intre doua persoane fizice sau intre o persoana juridica si una fizica;

pentru a fi opozabil fata de terti trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele conditii:

Daca este incheiat intre doua persoane fizice

- sa fie autentificat la un notar public
- sa fie atestate partile acestuia, continutul, semnatura si data certa de catre un avocat
- sa fie inregistrat la organele teritoriale ale A.N.A.F.

[ link extern ]
(1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu:
a) acte încheiate în condițiile de validitate prevăzute de legislația română în vigoare, privind titlul locativ;
b) declarația scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau persoană juridică, de primire în spațiu, însoțită de unul dintre documentele prevăzute la lit. a) sau, după caz, la lit. d);
c) declarația pe propria răspundere a solicitantului, însoțită de nota de verificare a polițistului de ordine publică, prin care se certifică existența unui imobil cu destinație de locuință și faptul că solicitantul locuiește efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) și b);
Daca proprietarul nu este prezent la intocmirea formalitatilor pentru obtinerea vizei de flotant,nu puteti solutiona favorabil interesul dv
Numai proprietarul spatiului,daca accepta sa va ia in spatiu,cu documentele legal prevazute poate prezent fiind la autoritati sa completeze documentele aferente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant cypsoft_ro cypsoft_ro Buna, Am nevoie de obtinerea vizei de flotant, problema este ca persoana care ma ia in spatiul locativ este imobilizata la pat, in consecinta nu se poate ... (vezi toată discuția)
Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de prezent ... Feisan Feisan Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de prezent și propietarul casei. (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie annaendi annaendi pt ca stau in chirie si nu am contract cu proprietarul (lipsa spatiu)posed doar carte de identitate provizorie.As dori sa stiu daca pot pleca in concediu in ... (vezi toată discuția)