avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza flotant

Buna,
Am nevoie de obtinerea vizei de flotant, problema este ca persoana care ma ia in spatiul locativ este imobilizata la pat, in consecinta nu se poate deplasa la unitatea de politie arondata pt a da declaratia pe proprie raspundere si semnarea ei in fata functionarului public. Cum se poate realiza aceasta problema ? ce demersuri trebuie sa fac ? cui ma adresez ? sunt ei obligati sa vina la domiciliul proprietarului pt declaratie ?
Cel mai recent răspuns: cypsoft_ro , utilizator 15:23, 2 Iunie 2012
IIn speta mentionata,este nevoie sa contactati birou notarial,sa detaliati situatia,sa solicitati delegarea unui reprezentant al notarului cu scopul incheierii si semnarii unei procuri speciale prin care proprietarul apartamentului imputerniceste un tert ,sa il reprezinte si sa semneze documentele necesare la serviciul de evidenta populatiei
Din OUG 97/2005:
Art. 28
(1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); [...]

Art. 29
Declaratia de primire in spatiu a gazduitorului poate fi data in fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, a politistului de siguranta publica, a notarului public ori a functionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al Romaniei.
Notarul este solutia ideala.
Nu sunt obligati prin lege, insa daca exista personal si disponibilitate, este posibila si varianta cu venirea lucratorului la domiciliul proprietarului.

De asemenea, varianta cu un taxi si doi prieteni care sa va ajute v-ar costa mai putin decat deplasarea notarului si costurile declaratiei de consimtamant.

Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
Ares-3, moderator
am specificat mai sus ca este imobilizat la pat, starea fizica nu-i permite deplasarea intr-un autoturism, se poate transporta doar la orizontala, iar pt aceasta este nevoie de o ambulanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu din afara tarii? davidedaviid davidedaviid Buna Intrebare mea este daca cineva din afara tarii poate Lua in spatiu o persoana in Tara? Am incercat sa gasesc pe alte forumuri raspunsul dar nu am ... (vezi toată discuția)
Tarif notar pt.act de primire in spatiu predaioan predaioan In perioada urmatoare trebuie sa-mi schimb cartea de identitate care imi expira.Nu pot face dovada spatiului intrucat locuiesc in casa mamei mele.Ea este ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie annaendi annaendi pt ca stau in chirie si nu am contract cu proprietarul (lipsa spatiu)posed doar carte de identitate provizorie.As dori sa stiu daca pot pleca in concediu in ... (vezi toată discuția)