avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tarif notar pt.act de primire in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tarif notar pt.act de primire in spatiu

In perioada urmatoare trebuie sa-mi schimb cartea de identitate care imi expira.Nu pot face dovada spatiului intrucat locuiesc in casa mamei mele.Ea este imobilizata la pat asa ca nu o pot deplasa deloc.La Directia de Evidenta a Populatiei mi s-a spus sa apelez la un notar pt.autentificarea actului de primire in spatiu .As dori sa stiu daca notarul se deplaseaza la domiciliu,si daca da cam la ce tarif m-as putea astepta pt.acest act,aproximativ cu tot cu deplasare.Mentionez ca sunt din Timisoara daca are vreo importanta.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
predaioan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:45, 17 Ianuarie 2011
Va sfatuiesc sa nu dati curs sugestiei politistului. Nu este necesara autentificarea declaratiei mamei, nu aveti nevoie de notar.

VI. DOVADA ADRESEI DE DOMICILIU SAU DE RESEDINTA SE POATE FACE CU UNUL DIN URMATOARELE DOCUMENTE:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol.

Dvs va incadrati la punctul b. In cazul in care refuza simpla declaratie a mamei impreuna cu actul de proprietate aplicati procedura de la pct c.

Prevederile de mai sus le gasiti pe gasiti pe siteul Directiei pt evidenta persoanelor. In cazul in care lucratorul de la ghiseu va refuza eligerarea actului solicitati audienta la comandantul sectiei.

Din pacate, desi asa zice legea, la ghiseu trebuie sa fiti insotit de proprietar, cu actul de proprietate in original.
Da, notarul se deplaseaza la domiciliu, intrebati-l cat va costa, se taxeaza doar actul, nu mai mult de cateva zeci de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare ci cateldestept cateldestept Daca fiului meu de 24 ani i-a expirat cartea de identitate si eu nu mai doresc sa-l primesc in spatiu, pot sa-l evacuez? Apartamentul este al meu, mama lui, ... (vezi toată discuția)
Viza flotant cypsoft_ro cypsoft_ro Buna, Am nevoie de obtinerea vizei de flotant, problema este ca persoana care ma ia in spatiul locativ este imobilizata la pat, in consecinta nu se poate ... (vezi toată discuția)
Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de prezent ... Feisan Feisan Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de prezent și propietarul casei. (vezi toată discuția)