avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de prezent ...

Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de prezent și propietarul casei.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:17, 3 Februarie 2021
Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:

a) acte încheiate în conditiile de validitate prevazute de legislatia româna în vigoare;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire în spatiu, însotita de unul din documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe proprie raspundere a solicitantului, însotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil si faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la literele a) si b). Pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza înscris în Registrul agricol.

Declaratia de primire în spatiu poate fi data în fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, a politistului de siguranta publica, a notarului public ori a functionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României.”
Nu. Daca locuiti efectiv acolo, solicitati o carte provizorie pe motivul lipsa dovada adresei de domiciliu veti primi o carte la adresa pe care o aveati fara a fi necesara prezenta proprietarului. Daca insa locuiti la o alta adresa sunteti obligat a va face o carte de identitate la adresa la care locuiti in fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin aureliaurelia aureliaurelia Buna ziua, Daca in contractul casei este trecut doar sotul si casa este dobandita in timpul casatoriei se poate schimba buletinul fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Prima carte de identitate volverin volverin implinesc 14 ani si am domiciliu un ungaria.Imi trebuie buletin in romania deoarece sin cetatean roman . Nu am gasit nimic despre ce trebuie sa fac ca sa intru ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie annaendi annaendi pt ca stau in chirie si nu am contract cu proprietarul (lipsa spatiu)posed doar carte de identitate provizorie.As dori sa stiu daca pot pleca in concediu in ... (vezi toată discuția)