avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin

Buna ziua,
Daca in contractul casei este trecut doar sotul si casa este dobandita in timpul casatoriei se poate schimba buletinul fara semnatura propietarului.
Mentionez ca in contractul casei este trecut faptul ca este casatorit si devine bun comun cu sotia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:04, 24 Februarie 2016
Buna ziua,
Da! Mergeti cu contractul de dobandire. (original si copie)
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns, este vorba despre mama mea, a fost sa-si schimbe buletinul care este expirat si i s-a spus sa vina si tata pentru a semna ca este de acord sa o ia in spatiu.
Tata nu poate merge este invalid , raspunsul lor a fost sa cheme un notar acasa sa recunoasca tata ca sete sotia lui.
La depunerea actelor pentru buletin avea in original actul de casatorie si actul casei.
In contract este trecuta doar starea civila sau si numele persoanei cu care este casatorit?

Chiar daca prezentati certificatul de casatorie iar in contract nu este trecut si numele sotiei si informatii privind regimul matrimonial este posibil sa intampinati greutati.


Dovada adresei de domiciliu

DOCUMENTE NECESARE:
a) acte încheiate în conditiile de validitate prevazute de legislatia româna în vigoare;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire în spatiu, însotita de unul din documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe proprie raspundere a solicitantului, însotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil si faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la literele a) si b). Pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza înscris în Registrul agricol.
Declaratia de primire în spatiu poate fi data în fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, a politistului de siguranta publica, a notarului public ori a functionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României din statul respectiv.”

[ link extern ]

Politistul de ordine publica/de siguranta publica este politistul de proximitate.
Intrebati la sectia de politie cine este politistul de proximitate pentru adresa respectiva sau pe presedintele asociatiei de propretari daca locuiti la bloc.

Chemati acasa politistul de proximitate iar tatal sa semneze declaratia de luare in spatiu in prezenta acestuia.

Aducerea unui notar acasa implica costuri suplimentare.

Atributiile politistului de proximitate

"Este puntea de legatura intre dumneavoastra si institutiile care trebuie sa va solutioneze drepturile si interesele legitime"
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
cyan, moderator
Acum 45 ani se trecea in actul de dobandire a casei doar faptul ca este casatorit, scrie ca propietatea este bun comun cu sotia si ulterior cu copii, scrie clar ca nu mai au alt bun comun decat acesta propietate. Are certificatul de casatorie in original, daca ar fi divortat eu stiu ca certificatul de casatirie se opreste la tribunal. Ma intreb cum pana acum la schimabarea de buletin nu i s-a cerut la fel si de ce tocmai acum. S-a schimbat legea?
Problema este ca tata nu poate merge sa semneze este invalid si nici nu mai poate vorbi coerent, are diabet si mai si bea pe deasupra. Nu ne mai putem intelege cu el, este posibil sa nu vrea sa semneze, ce poate face mama mea?

Alte discuții în legătură

Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de prezent ... Feisan Feisan Că să imi fac buletin provizoriu trebuie să fie de prezent și propietarul casei. (vezi toată discuția)
Elibararea actului de identitate fara succesiune lukian lukian Buna ziua! In luna octombrie imi expira buletinul,iar propietarul imobilului in care locuiesc ( bunicul meu ) a decedat acum 2 ani! Tatal si ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu stelistul7 stelistul7 buna ziua .doresc sa fiu luat in spatiu de catre bunica,dar ea nu se poate deplasa.cum procedez? (vezi toată discuția)