avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa speciala de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa speciala de munca

Buna ziua! Cum dobandesc grupa speciala de munca,pentru ani lucrati dupa 2001 - 2018 .In domeniul de transport produse periculoase fiind conducator auto pe cisterna? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Sanda Stefana, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 28 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conditii speciale de munca dupa 2001 puteti obtine solicitand adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare de la firma unde ati lucrat.
Adeverinta poate fi eliberata numai daca in cadrul firmei s-a intocmit anual documentatia prevazuta in HG nr. 1025/ 2003 cu modificarile si completarile ulterioare (ultima HG nr. 1273/ 2011) s-a obtinut avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locuri de munca incadrate in conditii speciale si ati fost nominalizat prin decizie interna a angajatorului pe loc de munca incadrat in conditii speciale - pentru perioada 2001- 2012, respectiv daca firma angajatoare si locul dvs. de munca au fost nominalizate in anexa 3 si anexa 4 la Legea pensiilor publice nr. 2613/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare - pentru perioada 2013 - 2018, respectiv daca s-au respectat prevederile HG nr. 924/ 2017 incepand cu anul 2018.
Exista o conditie esentiala in toate actele normative; pentru a beneficia de conditii speciale de munca, ar fi trebuit ca in firma sa fie aprobate si anterior conditii speciale de munca.
Este dreptul dvs. constitutional sa deschideti actiune in instanta impotriva firmei daca nu veti primi adeverinta respectiva pe motiv ca nu exista documente care sa ateste incadrarea dvs. in conditii speciale de munca si sa cereti instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii. Trebuie sa stiti insa, ca pentru a efectua expertiza, expertul trebuie sa regaseasca documente in arhiva firmei (pe care sa le puneti dvs. si firma la dispozitie, in dosar) pentru a putea sa intocmeasca un raport de expertiza. Nu se poate sti, care va fi decizia instantei de judecata.
Un atuu in favoarea dvs. poate fi faptul daca ati primit grupa speciala de munca/ grupa I de munca anterior anului 2001 si anexati documente in acest sens la dosarul cauzei.
Buna ziua! Revin cu completare la discutia precedenta,mentionez ca lucrez din anul 2000 la o firma care transporta produse periculoase( benzina,motorina) incadrarea mea este facuta ca sofer camion nu sofer autocisterna (de 18 ani lucrez numai pe cisterna),nu am primit grupa, si nici nu primesc. Daca m ati putea ajuta cu informatii privind incadrarea mea in grupa de munca( ce grupa , cum ,si de unde pot sa mi cer drepturile) Multumesc
Precizarea dvs. nu schimba cu nimic mesajul meu anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe de muncă Delicostea Delicostea Bună ziua. Salariații care isi desfășoară activitatea,in totalitate in sectoarele de sanatate HIV/SIDA si au avut ( in continuare nu se stie cat le v-or ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece din nou la conditii speciale? Leon707 Leon707 Buna ziua,as dori sa stiu se poate rezolva prin instanta problema: Sunt angajat din 1996 intr`un mediu care are unitati nucleare de gradul 3 si 4.Din 1996 si ... (vezi toată discuția)
Condiții spor nocive Rusu Raducu Rusu Raducu Lucrez la CFR, sub firul de contact 27000w, este normal sau nu sa primesc spor de condiții nocive, în prezent nu primesc acest spor, muncesc în aceleași ... (vezi toată discuția)