avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contestatie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contestatie pensie

Bună ziua,

În anul 2014 am ieșit la pensie anticipată parțială. În dosarul de pensionare am depus adeverințe cu salarii brute și sporuri. În decizia de pensie mi s-a scris la rubrica “Motivare” că nu au fost luate în calcul adeverințele. Am depus contestație. Am întrebat de câteva ori la asa de pensii despre răspunsul la contestație, dar am avut niște probleme și nu m-am mai ocupat de acest lucru.
În 2018 am primit decizia de pensie pentru limită de vârstă (nu mai scrie nimic la “Motivare”). Am depus contestație, înainte de împlinirea a 30 zile de la primirea deciziei, pentru calculul greșit al punctajului mediu anual și neluarea în calcul a adeverințelor. Am întrebat la casa de pensii dacă trebuie să depun din nou adeverințe în oroginal, în care să fie precizată și legislația (HG..., art...) în baza căreia s-au dat acele sporuri. Mi s-a dat un răspuns din care am înțeles că nu trebuie să mai depun alte adeverințe.
Vreau să depun din nou adeverințele în care să se specifice legislația, dar nu cred că pot să mă încadrez nicicum în cele 30 de zile de la primirea deciziei. Îmi puteți spune, vă rog, dacă adeverințele pot fi depuse și după termenul de 30 zile?
Salariile brute pot fi considerate ca acord global și individual? În adeverințe nu scrie că salariile brute cuprind pe lângă salariul de încadrare și acordul global sau individual (de la caz la caz) și sporurile. Este suficient să se treacă doar valoarea salariilor brute?
Vă mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Calcul pensie ,sporuri care nu au fost valorificate cirivio cirivio Sotia mea a lucrat 7 ani ,in perioada 1994-2001 ca salariat civil la M Ap N,in cartea de munca sunt trecute numai salariile de incadrare .Dupa ce a depus la ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie EugeniaG EugeniaG Buna ziua, Am primit azi decizia de pensionare. Sunt mentionate perioadele de munca in conditii normale, in conditii de grupa 1 si grupa 2 de munca, de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie pe baza de salarii brute. pop_ro57 pop_ro57 Am solicitat la Casa de Pensii recalcularea pensiei pe baza de salarii brute. Am dus o adeverinta de la locul de munca cu aceste salarii. Casa de pensii mi-a ... (vezi toată discuția)