Am solicitat la Casa de Pensii recalcularea pensiei pe baza de salarii brute. Am dus o adeverinta de la locul de munca cu aceste salarii. Casa de pensii mi-a refuzat calculul si ca urmare am dat-o in judecata. Am castigat procesul si Casa de Pensii a fost obligata sa-mi recalculeze pensia pe baza adeverintei depuse cu salariile brute. Dupa recalculare mi sa redus punctajul si implicit pensia primind un buletin de calcul cu banii pe care trebuie sa ii dau inapoi. Verificand adeverinta cu salariile brute cu cartea de munca am constatat ca aceasta avea greseli foarte mari in anumite luni valorile nu corespundeau nici cu salariul de baza iar in altele era chiar 0(zero). Ce pot face in aceasta situatie deoarece nu stiu cum sa dovedesc ca adeverinta este gresita iar ca sa iau una corecta imi ia foarte mult timp si depasesc cele 45 de zile cand pot face contestatie. Va multumesc !
Casa de pensii v-a recalculat pensia in baza adeverintei pe care ati depus-o. Puteti depune contestatie daca s-a gresit calculul fata de adeverinta depusa (cea care a fost prezentata instantei).
Solutia este sa mergeti la firma sa cereti o noua adeverinta, corecta (in opinia dvs.) si sa reluati actiunea in instanta.
In actuala Lege a pensiilor nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare, aflata in vigoare, nu se mentioneaza ca se iau in calcul salariile brute.
Am mers la Casa de Pensii si am solicitat un buletin de calcul al punctajului dupa adeverinta depusa. De asemenea mi-au dat si punctajele anuale Eu am un program de calcul al punctajului si am verificat calculul si valorile introduse sunt cele din adeverinta. Acum astept de la fostul loc de munca sa vad daca adeverinta aste corecta.
Au recunoscut insa ca anterior acestei decizii cand am mers cu o adeverinta de sporuri si am solicitat recalculare nu s-a facut la salariul de baza ci la ultima valoare recalculata si in felul acesta s-au introdus salarii mult mai mari care depasesc valorile salariilor brute din adeverinta si implicit punctajul a fost mai mare si s-au primit drepturi necuvenite. Insa greseala este a lor. Au facut si un buletin de calcul cu banii ce trebuie inapoiati. Daca adeverinta se va dovedi ca este corecta este legal sa micsoreze pensia?