avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii membrii comitet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii membrii comitet

Buna ziua.

As dori sa va intreb, in asociatiile din care faceti parte, membrii de comitet sunt platiti sau nu?
Intreb pentru ca, tot aud discutii cum ca nicaieri nu s-a mai vazut ca membrii de comitet sa fie platiti.
Mie mi se pare firesc ca, din moment ce esti expus la amenzi, si nu sunt mici, sa fii si remunerat, mai ales daca sunt o gramada de probleme in asociatie.
Culmea e ca daca propun cuiva sa vina sa preia, sa se implice, nimeni nu vrea.
La noi membrii sunt remunerati cu 300 lei net pe luna iar presedintele cu 500.
In conducerea trecuta erau 3 membri care erau platiti cu 350 si 584 presedintele.
Acuma fiind 5 a trebuit sa scad salariile pentru ca mi s-a parut firesc si corect fata de vecini sa pastram acelasi fond de salarii.
Salariile s-au hotarat in urma cu 4 sau 5 ani in Adunare Generala din cauza ca, un fost presedinte care nu era platit a luat o amenda de 500 lei in urma unei plangeri la primarie, amenda fiind pentru ca, nu a convocat adunare generala in fiecare an.
Vi se par mari sumele?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 06:09, 27 Septembrie 2018
I0nutz83 a scris:
nicaieri nu s-a mai vazut ca membrii de comitet sa fie platiti.
Mie mi se pare firesc ca, din moment ce esti expus la amenzi, si nu sunt mici, sa fii si remunerat,

Membrii Cex sunt remunerati pentru activitatea desfasurata si nu pentru a plati amenzi din banii primiti!
Presedintele la care faceti referire a platit o amenda pentru ca nu si-a indeplinit atributiile.
Este evident ca un om platit este mai motivat decat unul care nu este.
Poti sa te implici in activitatea asociatiei si fara sa fii motivat de remuneratie, dar sa o faci cum trebuie, nu sa mergi pe principiul, fac ce fac pentru cat sunt platit!
Acum depinde de proprietari cat de dornici sunt ca traiul lor in comun sa fie la un nivel mai mult sau mai putin ridicat.
Remuneratiile nu le scadeti dvs ci proprietarii, ei i-au ales in CEx, dvs probabil sunteti presedintele. Presedintele la noi, 200 lei, vreo 3 ani a avut 100, membrii Cex 0, si asta pentru ca au fost de acord sa nu fie remunerati. Nu ati precizat cate apartamente sunt si ce fel de bloc pastoriti, etaje, etc..
Este vorba despre o asociatie cu 180 de apartamente.
Sigur, aveti dreptate si chiar astazi discutam cu o vecina despre faptul ca, daca am fi ca si o familie si ar fi intelegere nu ar fi nicio problema sa te ocupi benevol.
Dar, cand ai o asociatie in care, orice ai face nu e bine pentru ca toti stiu mai bine, in special cei care nu participa la Adunari Generale atunci parca nu prea iti mai vine.
La noi la asociatie toata lumea fuge de raspundere, eu am preluat pentru ca efectiv nimeni nu a vrut sa se ocupe.
Este vorba despre asociatia in care in alt topic scriam despre procesele cu vecinul si tencuiala cazuta si cu impartirea sumelor pe o scara.
Acelasi vecin, a gasit un servetel pe jos in fata scarii si a sunat Politia Locala sa vina sa ne amendeze.
Si efectiv era un servetel si 2-3 frunze, atat.
Noroc ca Politia Locala ne-a dat avertisment.
Ce om cheama politia sa amendeze asociatia din care si el face parte, probabil doar sa demonstreze ca administratorul nu isi face treaba?
El nu putea sa ia acel servetel?
In loc sa dam banii pe amenzi nu mai bine ii folosim la altceva?
Femeia de serviciu a fost dar vantul aduce mizerie sau frunze, nu poti plati pe cineva sa stea 24 din 24 in caz ca mai cade o frunza.
E absurd.
Stiu asta pentru ca intr-o seara cand nu a putut sa vina doamna de la curatenie, ca sa nu fie discutii, am maturat eu in fata scarii si am curatat, luna si bec cum se zice, de la 7 pana la 10 seara.
A doua zi dimineata la ora 5 cand am mers la serviciu era plin de frunze si pahare de plastic sau flacoane de 0,5 aduse de vant de pe strada.
Cam asta e asociatia noastra si in loc sa ne putem ocupa de treburi serioase avem tot felul de acest gen.
In aceste conditii cui ii vine sa lucreze gratis?
De ce sa faci gratis si sa ai stres cand pe altii nu-i intereseaza, doar critica si ei stau linistiti?
Daca ii inviti sa vina sa se implice niciunul nu vrea dar ar avea pretentia sa faci si benevol si sa fii la cheremul lor tot timpul.
Nu mai vorbesc despre faptul ca, orice ai face, toti sunt hoti si se fura.
Oricine a fost la conducere lumea ii acuza ca se fura si sunt hoti, asta desi in ultimii 7 ani nu a fost an in care sa nu avem controale in urma reclamatiilor.
Au fost de la Primarie, chiar si de la Politia Economica pt ca au fost acuzatii de delapidare.
Totul a fost in regula, nu s-a gasit nimic,
Asociatia noastra nu a avut nici macar o data datorii sau restante la furnizori, nici macar o luna.
Dar oamenii tot cred si te acuza cum vor.
In conditiile acestea va intreb, dumneavoastra ati lucra benevol?
Eu chiar am propus si incerc sa gasesc pe cineva sa preia pt ca m-am saturat dar, desi la critica sunt primii, cand vine vorba sa se implice, nu gasesti unul.
Nici macar pe bani, ce sa mai discutam de benevol.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
I0nutz83, utilizator
Domnule I0nutz83,
Tot pentru ca nimeni nu dorea sa se implice, am preluat functia de presedinte, insa cu conditia sa fiu remunerat. Ceilalti membri CEx nu au dorit.
Lumea, desigur, a sarit ca de ce sa fiu platit, ca altii au facut pe gratis sau ca daca sunt platit trebuie sa fac de 10 ori mai mult si mai bine decat unul care face munca voluntara.
Fiind timpul si stresul meu. macar sa stiu pentru ce ma chinui.
Umbland prin acte, documente, am aflat ca de fapt si inainte membrii CEx erau platiti sau alti locatari pentru diverse munci, dar lumea credea ca se munceste benevol. Daca nu au fost platiti, au profitat pe alte parti (precum benzina, cheltuieli de protocol).

Cand esti platit, responsabilitatea este mai mare si poti fi tras la raspundere mai usor, exista o parghie.

Oamenii vorbesc, dar toti fug de responsabilitate. Daca tot cea ce faceti este legal si in interesul asociatiei, vorbele rele incep sa se mai diminueze.

Cat despre mizeria de la intrare, acea usa de ce nu sta inchisa?
Mizeria nu era inauntru.
Cand am scris in fata scarii ma refeream afara, pe trotuar la 3-4 m de imobil.
Noi suntem 3 scari si cand spun in fata scarii ma refer la partea de cladire unde e scara mea.
Imi cer scuze pentru confuzie.
Daca era inauntru nu ziceam nimic dar in aer liber, legat de curatenie, sunt multe lucruri pe care nu le poti controla oricat ai incerca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remunerare comitet executiv cyan cyan Legea 230/2007 prevede la Art. 32. - (1) Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remuneraţi pe baza unui contract de ... (vezi toată discuția)
Contract cenzor si presedinte aurelia231 aurelia231 Daca cenzorul si presedintele fac parte din Comisie ,este necesar un contract ? sau pot veni ca si voluntari in cadrul Asociatiei ? ... (vezi toată discuția)
Contract presedinte bloc eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua. Dupa aproximativ o luna de la alegerea unui alt comitet executiv si al unui alt presedinte, aseara am reusit, in sfarsit sa intram in posesia ... (vezi toată discuția)