avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se întâmplă dacă tatăl obligat la pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se întâmplă dacă tatăl obligat la pensie de întreținere rămâne fără venituri? Poate fi obligat să o plătească din indemnizația de creștere a copilului pe care o primește actuala soție?

Sunt casatorit si am un copil de un an. Dintr-o casatorie anterioara am un baiat de 10 ani pentru care platesc pensie alimentara. Sotia actuala este in ccc. Daca raman fara venituri fosta sotie ma poate obliga sa ii platesc pensie din indemnizatia actaulei sotii? Se considera venit comun? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 23:40, 12 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca veti ramane fara serviciu, fosta dvs. sotie poate solicita instantei de judecata, sa se stabileasca pensia de intretinere in favoarea minorului in functie de venitul minim pe economie.
Daca nu ati formulat o actiune de reducere pensie de intretinere ca urmare a faptului ca actuala sotie a nascut un copil pe care il aveti in intretinere, aveti aceasta posibilitate,
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului, obtinuta de sotia dumneavoastra nu reprezinta venitul dumneavoastra.

Dumneavoastra, daca nu realizati venituri, platiti pensia de intretinere in raport de salariul minim pe economia nationala.
Deci daca dvs ati ramas fara serviciu cereti in instanta pensie de 16,5% din minimul pe economie pentru ca acum aveti doi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara razvan993 razvan993 buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian_nita72 marian_nita72 Buna ziua.Intrebarea mea este daca sotia are un copil din prima casatorie iar acum avem un copil impreuna ,care ar fi procentul care se calculeaza pentru plata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 16,5% din indemnizatie crestere copil. PHFinante PHFinante Daca esti in crestere copil, ai contractul de munca suspendat, te poate obliga instanta sa platesti 16,5% pensie alimentara din indemnizatie crestere copil ... (vezi toată discuția)