avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fără să știu că nu e voie, am luat de la un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fără să știu că nu e voie, am luat de la un client mai multe vouchere decât avea dreptul să folosească, dar în momentul demisiei mi s-a spus că trebuie să plătesc suma totală a cumpărăturilor acestuia. Consider că nu e corect, ce e de făcut?

Am o problema cu fostul angajator. In cadrul firmei era activa o promotie pe baza de voucher. In baza voucherului, clientul putea face gratuit cumparaturi pana in suma de 15 lei, in afara de incarcari si loto, lucru pe care l-am aflat mai tarziu, dupa ce am facut prostia.
A venit insa o doamna si mi-a spus ca i s-au mai facut incarcari si aceasta avea 7 vouchere, i-am facut incarcarile care costau 29lei bucata, dansa dandu-mi restul de 14 lei ce depaseau suma voucherului la fiecare incarcare.
Mi s-a spus ca am gresit, dar nu mi s-au dat detalii despre ce se va intampla mai departe pentru remedierea problemei iar cand mi-am dat demisia mi s-a spus ca mi se va opri din salariu suma incarcarilor. Eu nu am nicio problema sa mi se opreasca atat cat trebuie. Insa dansii au considerat ca eu trebuie sa platesc toata suma, nu doar partea care ar lipsi pana la 29 lei. Ce e de facut in cazul acesta? Nu am lucrat foarte mult dar am stat 13 ore in picioare in fiecare zi si cred ca ar trebui sa primesc banii corect macar.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alexandrat13 , utilizator 20:04, 12 Mai 2020
Nu imi mai raspunde la mesaje si nici la telefon, nu am cu cine sa discut. Voi astepta ziua de salariu, 15.10 si voi vedea de acolo ce fac. Sper totusi sa primesc banii cum trebuie.

Atunci asteptati ziua normala de salariu si vedeti ce banii primiti. Daca e ok e bine..., daca nu, puteti sesiza ITM-ul ( Inspectoratul Teritorial de Munca) in raza caruia desfasoara angajatorul activitatea si vedeti si raspunsul lor...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vi se retine din salariu , mai bine promovati o actiune in instanta ..... intrucat si ITM-ul probabil va va indruma in acest sens.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să fiți atentă ca angajatorul să nu fi avut vreo instrucțiune proprie, regulament, s.a.m.d., în legătură cu promoția respectivă și, în loc să vă prelucreze documentul pe bază de semnătură, să fi semnat altcineva în locul dumneavoastră. Verificați cu mare atenție orice document pe care angajatorul poate pretinde că l-ați fi semnat și despre care nu vă amintiți.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. A recurs la amenintari cu politia, apoi l-am amenintat si eu ca ii anunt pe cei ce ii acorda franciza de ceea ce fac si ma duc si la ITM iar in final am primit toti banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vouchere mall-uri MelegaGeorge MelegaGeorge Am urmatoarea dilema: Detin un magazin in cadrul unui mall si sunt legat prin contract cu mall-ul ca in cazul in care se fac campanii promotionale sa ... (vezi toată discuția)
Contract de schimb, contract de vanzare-cumparare sau altceva? Darie Tudor Darie Tudor Vreau sa fac un schimb a autoturismului cu 3 vouchere. Intrebarea mea este, pentru a platii cat mai putin, ce este mai bine sa intocmest:Contract de schimb, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu site-ul x, banii luati, produsul nelivrat teodora81 teodora81 Buna ziua, am nevoie de un raspuns la o problema legata de un site din Romania, de unde am achizitionat un voucher de reducere pentru un brad complet utilat ... (vezi toată discuția)