avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate da în chirie un apartament cu unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate da în chirie un apartament cu unul dintre proprietari fără discernământ, înainte de finalizarea procesului de punere sub interdicție?

Buna ziua! Ma confrunt cu următoarea situație si am nevoie de ajutor.
Situația vizează un apartament proprietatea lui A si B.
A are doi copii; C(eu)si B.
A este mama mea , iar B este sora. A a decedat , iar B este o persoana fara discernământ, existând un dosar de punere a sa sub interdicție.
Eu as dori sa închiriez acest apartament, până la a se pronunța instanta privind punerea sub interdicție.
Cum as putea face asta? Succesiunea nu intenționez să o fac, cel putin nu acum.
Pot închiria pe baza certificatului de moștenitor?
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:32, 28 Septembrie 2018
Buna ziua,
Situatia juridica a apartamentului dvs. este incerta, pana la solutionarea succesiunii.
Nu puteti inchiria, deoarece pe mama dvs. o mosteniti impreuna cu sora dvs.
Certificatul de mostenitor stabileste cotele care va revin, dar nu stabileste intinderea lor.
Opinia mea este ca la acest moment nu puteti inchiria doar dvs.
Va trebui sa inchiriati impreuna cu sora (sau tutorele ei, cand va fi numit).
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alina irimia a scris:

Succesiunea nu intenționez să o fac, cel putin nu acum.
Pot închiria pe baza certificatului de moștenitor?

Este o contradicție aici.
Certificatul de moștenitor este actul final al dezbaterii succesorale.
Dacă îl aveți, înseamnă că succesiunea a fost dezbătută deja. Altminteri nu-l aveați.
Și atunci nu înțeleg prima propozițe. Sau îmi sună cam așa: succesiunea nu MAI întenționez să o fac, fiindcă am făcut-o deja.

Deci, cum este? Aveți certificatul ori nu-l aveți?

Dacă-l aveți, atunci, după părerea mea, se poate închiria. Mai dificil, dar se poate.

Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, in urma decesului tatălui meu dorim sa facem succesiunea ... Ipanema10 Ipanema10 Bună ziua, In urma decesului tatălui meu dorim sa facem succesiunea pentru mama, eu( fiica) și mai am o soră cu certificat handicap grav cu însoțitor ( ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara ramona74 ramona74 buna ziua, parintii mei au avut grija de o persoana, divortata si nerecasatorita, fara copii si fara parinti in viata, diin anul 2008 de can a decedat mama ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament mostenit Liliana Cristian Liliana Cristian Buna ziua,am mostenit de la mama noastra (dupa decesul ei )un apartament in cote egale de 1/2 fiecare. Am facut succesiunea si avem fiecare certificat de ... (vezi toată discuția)