avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL DUPA DEMISIE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL DUPA DEMISIE

Buna ziua.
In luna mai am nascut,am beneficiat de concediul de maternitate de 126 ( cumulat post si prenatal) si am decis ca dupa terminarea acestuia sa ma intorc la serviciu,urmand sa depun dosar pentru stimulentul de insertie.A aparut insa urmatoarea situatie: tatal este posibil sa fie nevoit sa isi caute alt loc de munca sau sa demisioneze ptr ca sunt unele probleme la locul de munca.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1)poate tatal sa intre in CCC in eventualitatea in care este nevoit sa demisioneze,daca eu am depus deja dosar ptr stimulent?
2)poate tatal sa demisioneze si sa intre apoi in CCC sau mai intai intra in CCC si apoi demisioneaza?
3) daca demisineaza inainte de a intra in CCC cine elibereaza anexa 2 si fisa de personal care se cer la dosarul ptr indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: maddy0805@yahoo.com , utilizator 16:07, 27 Septembrie 2018
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

suprapunere indemnizatie!buna ziua! am si eu nevoie de ceva informatii de la persoane ... Alexandra 11 Alexandra 11 Buna ziua! Am si eu nevoie de ceva informatii de la persoane care au trecut printr-o situatie similara de curand. Am fost in indemnizatie 1 an si 11 luni, apoi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil AdelinaBicu AdelinaBicu Buna seara! Am si eu o intrebare si as vrea sa ma ajutati.am lucrat din aprilie 2015 la o firma pana in februarie 2018.In luna ianuarie am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)