avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Credit neachitat in italia
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Credit neachitat in italia

Buna ziua! Am facut un credit de 30.000 euro in Italia pe care nu reusesc sa-L mai plateasc ținând cont ca m-am întors in România deoarece am rămas fără loc de munca in Italia. Întrebarea mea este dacă au ce sa mi facă ținând cont ca nu am nimic pe numele meu, totul fiind pe numele soției, aici in România.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:45, 29 Septembrie 2018
Buna dimineata,

Dvs. trebuia sa luati legatura cu banca si sa comunicati ca va aflati in imposibilitatea de a plati ratele, cauza fiind pierderea locului de munca.

De cat timp nu ati mai achitat ratele la banca?

Statul italian are o lege care protejeaza persoanele aflate in dificultate, care nu pot achita debitele. Ratele puteau fi suspendate pentru o perioada, puteau fi esalonate atata timp cat exista bunavointa din partea Dvs.

In mod normal banca trebuia sa va comunice la adresa din Italia masurile luate. Daca se ajunge la un proces pentru recuperarea debitului si se dovedeste ca sotia a cumparat bunuri mobile sau imobile dupa ce ati intrat in posesia banilor, ar putea avea probleme.
Luati legatura cu un avocat din Italia si nu va bazati pe faptul ca nu va gasesc. Fiind in Comunitatea Europeana, statele noastre au încheiate acorduri bilaterale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii fiscale în italia Cami1204 Cami1204 Buna ziua, Am o întrebare privind datoriile fiscale din Italia. ..Eu nu mai am nici o proprietate în Italia doar un apartament în România pe numele ... (vezi toată discuția)
Va rog raspundeti-mi - magazin vanzare haine produse in romania, in italia gabrielamarcela68 gabrielamarcela68 Sunt oradeanca cu rezidenta in strainatate, as dori sa incep o activitate de import export cu produse romanesti de vestimentatie pentru copii cu magazin de ... (vezi toată discuția)
Refuz închidere cont IonitaEduard IonitaEduard Zilele trecute am făcut un credit de refinanţare prin care am achitat un credit ipotecar la CEC Bank. După definitivarea procedurilor necesare achitării, ... (vezi toată discuția)