Dupa moartea tatalui, au ramas ca mostenire 2 apartamente si un automobil. Tata era casatorit si avea un copil major. In acest caz, daca sotia lui va decide sa vinda apartamentele, si/sau masina, (fara acordul meu) INAINTE ca succesiunea sa se intample, ce repercursiuni va avea acest fapt pentru mine (fiul adult-doar al decedatului-dintro casatorie anterioara)? Si ce as putea face -Va multumesc
Va multumesc mult de raspuns. Deci mostenirea decedatului nu poate fi vanduta fara semnatura tuturor dependentilor legali (copii legali care-i poarte numele de fam.)? Si in cazul care o face, comite o ilegalitate, correct?
romascanu
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este destul să fiți fiul tatălui dvs. spre a fi și moștenitorul acestuia.
Mai trebuie să faceți și dovada că ați acceptat moștenirea acestuia (expres sau tacit).
Altminteri puteți avea surprize, în urma unui proces.
Când, mai exact, a murit tatăl dvs.?
Dacă au ajuns la urechile dvs. zvonuri despre ce povestiți, este bine să cercetați ce se întâmplă. Să luați atitudine pentru dezbaterea succesiunii etc.
Tatal a murit duminica. Nu au ajuns zvonuri, dar incerc sa ma acopar eu. Va rog, care e diferenta intre tacit si express. Adica express, prin actionarea intentiei de succesiune? Si tacit? Si Trebuie sa mentionez ca in ultimii 18 ani, nu am fost in tara decat de 4 ori sa-l vizitez pe tata, si familia lui (nu stiu daca asta conteaza sau nu) - Va multumesc anticipat
Succesiune
mikid
Va rog sa ma informati in legatura cu un caz de succesiune. Sotul decedat, sotia in viata nu este trecuta in contractul de apartament ca si coproprietar, fiul ... (vezi toată discuția)