Buna ziua
Am făcut un contract de vînzare cumpărare intre doua firme pentru cumpărarea unui utilaj cu fonduri europene unde vînzător a cîștiga licitatia cu condiția că livrează utilajul la o dată anume cu aceeași clauza și în contract. Aceasta nu a respectat termenul de livrare avind o intirziere de 30 de zile motiv pentru care am pierdut finanțarea neputind pune în funcțiune utilajul la data din proiectul de finanțare.
Va rog să-mi spuneți dacă acționez în instanță firma vinzatoare am cistig de cauza.Mentionez că în contract nu este specificat o clauza anume care sa arate că dacă nu respecta termenul de livrare suporta o anumită sancțiune . Clauza este că rezilierea contractului se face cu acordul celor două părți.
In ce consta cererea de despăgubire :
-ca nu a respectat termenul de livrare
-sa recuperez valoarea contractului de finantare
-sa cer dauna beneficiul nerealizat
-sa cer și cheltuielile aferente cu programul de finanțare , autorizații etc.
Vă mulțumesc.
Ați mai dechis acest topic și v-am răspuns!
Urmează să solicitați repararea prejudiciului ex integro(in integralitate) deci inclusiv beneficiul nerealizat! Desigur ca veti solicita si despăgubiri ce au ca sorginte cheltuielile facute pt obtinerea autorizatiilor, etc.
Va trebui sa dovediti intrunirea conditiilor raspunderii civile contractuale in speta( fapta ilicita-nerespectarea prevederilor contractuale, prejudiciul, raportul de cauzalitate, vinovatia vanzatorului).
Este o cauza complexa, luati legatura cu un avocat ca sigur nu v-ati descurca singur.