avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contracte comerciale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contracte comerciale

Buna ziua . Am făcut un contract de vînzare cumpărare intre doua societăți comerciale în care se stipula cumpărarea unui utilaj cu ajutorul fondurilor europene.Vinzatorul fiind cîștigatorul licitației se angaja în oferta că va livra utilajul pina la o anumită data. In contract este o clauza in care se spune va vînzător îl va livra utilajul pina într-o anumită data că și în oferta.acesta nu a respectat termenul de livrare trecind aproximativ 30 de zile fapt ce a dus la pierderea finanțare întrucât proiectul nu a fost implementat. În contract nu exista o clauza specială în care sa arate că dacă nu se livrează utilajul la timp va suporta anumite sancțiuni. Va rog să-mi spuneți dacă acționez în instanță aceasta firma am cistig. Ce anume daune sa solicit. Contractul are clauza că rezilierea se face cu acordul celor doua firme. Mi sa spus că dacă nu există o clauza specială nu am cistig în instanță , dar legea nu obliga respectarea termenelor din contract.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:24, 27 Septembrie 2018
Desigur, aveti la indemana o actiune in raspundere civila contractuala, solicitand repararea prejudiciului cauzat de neindeplinirea obligatiilor de catre cocontractant.
Prejudiciul are două coordonate: lucrum cessans si damnum emergens; in aceasta speta apreciez ca se activeaza prima dimensiune a prejudiciului, beneficiul nerealizat.
Luati legatura cu un avocat, este lesne de inteles ca nu este recomandabil sa ramaneti in pasivitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comercial Dorel Mircea Dorel Mircea Buna ziua Am făcut un contract de vînzare cumpărare intre doua firme pentru cumpărarea unui utilaj cu fonduri europene unde vînzător a cîștiga ... (vezi toată discuția)
Restituire plata chirie chrissrea chrissrea Avem urmatoarea speta: O societate comerciala a inchiriat acum 2 ani un teren cu cladiri de la o societate aflat in faliment. Anul acesta a aflat ca ... (vezi toată discuția)
Contracte comerciale Dorel Mircea Dorel Mircea Buna ziua. Am făcut un contract comercial intre doua firme pentru cumpărarea unui utilaj cu ajutorul fondurilor europene. Vînzător care a câștigat ... (vezi toată discuția)