avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Restituire plata chirie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Restituire plata chirie

Avem urmatoarea speta:
O societate comerciala a inchiriat acum 2 ani un teren cu cladiri de la o societate aflat in faliment. Anul acesta a aflat ca societatea in faliment nu detine titlu de proprietate asupra obiectului inchiriat. Se poate cere restitutirea chiriei pe perioada respectiva?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:12, 30 Septembrie 2009
societatea in numele careia postati cererea a incheiat un contract de inchiriere si nu de vinzare cumparare. daca societatea aflata in faliment avea posibilitatea legala sa inchirieze bunuri din patrimoniul sau a facut-o legal. utilizatorii acelor bunuri- chiriasii- erau obligati sa plateasca folosinta bunurilor. nu puteti solicita restituirea sumelor platite cu titlu de chirie, chiar daca locatorul nu este proprietarul bunului inchiriat.
Societatea a inchiriat , in mod abuziv , un bun imobil .
Ramane ca proprietarii terenului se se indrepte impotriva respectivei societati ,in vederea repararii prejudiciului cauzat ( practic a fost adusa atingere dreptului de proprietate ).

In acest sens , va fi reparat prejudiciul efectiv cauzat , si beneficiul nerealizat , lucrum cessans , si damnum emergens ( prin daune interese care acopera lipsa de folosinta a bunului, si chiria platita ).

Chiria platita va fi remisa proprietarului , si pot fi percepute , totodata , si daune interese (care trebuie solicitate de catre proprietari )

Insa dumneavoastra., intrucat , in calitate de detentor precar ati beneficiat de usus , si de fructus (atributele de folosinta si de posesie ale dreptului de proprietate ), nu veti putea recupera chiria platita.

Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte comerciale Dorel Mircea Dorel Mircea Buna ziua . Am făcut un contract de vînzare cumpărare intre doua societăți comerciale în care se stipula cumpărarea unui utilaj cu ajutorul fondurilor ... (vezi toată discuția)
Imi ploua in casa ! clicker4cash clicker4cash Locuiesc la ultimul etaj al blocului si de mai bine de un an si jumatate, imi ploua intr-una dintre camerele de locuit. Am anuntat asociatia de proprietari ... (vezi toată discuția)
Daune in materie comerciala brendissima brendissima Am urmatoarea speta: contract comercial, de inchiriere aparat purificare apa, in care furnizor este pers.jur, iar beneficiar-pers.fiz. Se reziliaza pt neplata, ... (vezi toată discuția)