avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imi ploua in casa !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imi ploua in casa !

Locuiesc la ultimul etaj al blocului si de mai bine de un an si jumatate, imi ploua intr-una dintre camerele de locuit. Am anuntat asociatia de proprietari prin 2 hartii scrise, una in luna mai 2008 si cea de-a doua, in februarie 2009.
Intrucat nici nu au de gand sa repare terasa, m-am hotarat sa ii dau in judecata.

Intrebarea mea este: in afara de daune pentru stricaciunile provocate de infiltrarea apei prin tavan, pot sa cer si daune pentru indiferenta cu care trateaza problema, mai ales ca la fel si-au batut joc de mine si in anii trecuti, cand la fel, a trebuit sa-i dau in judecata ca sa repare terasa.
Pot cere de asemenea daune si pentru disconfortul psihic si moral pe care il am, ori de cate ori ploua si eu trebuie sa privesc cum mi se deterioreaza proprietatea ?

Multumiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:45, 6 Aprilie 2010
Prejudiciul produs e compus din prejudiciul efectiv cauzat si beneficiul nerealizat (damnum emergens si lucrum cessans ).

Asa incat , dumneavoastra aveti dreptul , conform raspunderii civile delictuale (art.998-999 din Codul civil )a va fi reparata daunele cauzate si prin lipsei unei bune folosinte a bunului , din cauza degradarii acestuia.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

a va fi reparata daunele cauzate si prin lipsei unei bune folosinte a bunului , din cauza degradarii acestuia.

Cer iertare dar nu inteleg ce inseamna "si prin lipsei unei bune folosinte a bunului, din cauza degradarii acestuia".
Inseamna ca in afara de daune pentru reparatia stricaciunii, pot cere si alte daune ?
Va rog frumos, se poate sa explicati asa ca pentru un om simplu ?

Multumesc.
Puteti astepta sa ploua pana se va infiltra apa si la etajele inferioare. Cu sicuranta proprietarii vor da atunci vina pe dv. ca le ploua lor in casa.#-o

Cel mai simplu ar fi sa angajati o firma care sa va repare terasa, luati frumusel factura si o duceti la asociatie si solicitati ori scutirea dv de la plata cheltuielilor comune proportional cu valoarea facturii, ori impatirea sumei cu ceilalti coproprietari. Sa stiti ca locatarii de la etajele inferioare nu vor "sari" sa plateasca solidar cheltuielile arefernte terasei din moment ce acest aspect nu ii afecteaza direct.
clicker4cash a scris:

Stoica Ioana a scris:

a va fi reparata daunele cauzate si prin lipsei unei bune folosinte a bunului , din cauza degradarii acestuia.

Cer iertare dar nu inteleg ce inseamna "si prin lipsei unei bune folosinte a bunului, din cauza degradarii acestuia".
Inseamna ca in afara de daune pentru reparatia stricaciunii, pot cere si alte daune ?
Va rog frumos, se poate sa explicati asa ca pentru un om simplu ?

Multumesc.

Va rog frumos, se poate sa-mi raspundeti doar la intrebare, fara a-mi da si alte variante ?
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
clicker4cash, utilizator
Nimeni nu va poate opri sa cereti si daune morale (a caror existenta va trebui sa o probati si a caror admisibilitate si acordare numai instanta de judecata o decide). Trebuie sa va informez ca si acestea se taxeaza la valoare conform prevederilor legale.
Potrivit legii de aprobare a OUG nr. 212/2008,(Legea 267/2009), actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se vor taxa astfel:
.........................................................................................................
b)intre 51 lei si 500 lei - 6 lei + 10% pentru ce depaseste 50 lei;
c) intre 501 lei si 5.000 lei - 51 lei + 8% pentru ce depaseste 500 lei;
d) intre 5.001 lei si 25.000 lei - 411 lei + 6% pentru ce depaseste 5.000 lei;
etc.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
ContSters36411, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire plata chirie chrissrea chrissrea Avem urmatoarea speta: O societate comerciala a inchiriat acum 2 ani un teren cu cladiri de la o societate aflat in faliment. Anul acesta a aflat ca ... (vezi toată discuția)
Polita rca - licenta taxi lukeluk lukeluk Buna ziua. Am avut un accident in care eu am fost vinovat. Am intrat cu masina in spatele unui taximetru. Am fost la societatea unde am RCA-ul si s-a ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta versus drept de proprietate _simo_ _simo_ Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 9 nivele la etajul 8.Deasupra am terasa celor de la etajul 9. Am mari probleme cu intretinerea si repararea acestei ... (vezi toată discuția)