avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort notar,copii,partaj.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort notar,copii,partaj.

Buna seara cu respect.Am un caz mai special e vb de o doamna ce vrea sa divorteze de sotul ei prin notar ,au 3 copii minori si o casa impreuna.Vrea ca doi dintre copii sa stea cu ea un baietel de 5 ani si o fetita de 8 ani.Problema care e ,se poate prima data sa dea divort prin notar si apoi dupa un timp sa se discute de tutela copiilor tot prin notar ?Sau nu se poate trebuie doar prin tribunal?Mnetionez doamna e in Anglia are loc de munca stabil,are o garsoniera in Romania confort 2 are 12 m patrati.Sunt sanse sa fie ceva plauzibil pt dumneaei?Multumesc.Voi reveni cu raspunsuri si cu intrebari..
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:18, 28 Septembrie 2018
Buna seara,
Divortul prin notariat se poate pronunta doar daca AMBII SOTI sunt deacord cu TOATE capetele de divort.
Stabilirea domiciliului minorilor se face O DATA CU DIVORTUL.
Doamna poate divorta prin instanta chiar daca acum are domiciliul in strainatate.
Varianta cea mai facila si mai putin costisitoare este intruchipata intr-adevar de divortul la notar, cu mentiunea ca este imperios necesar ca partile sa fie de acord pe toate capetele de cerere, per a contrario fiind nevoiti sa formuleze actiune la instanta competenta general, material, teritorial care poate fi, in anumite conditii, una din plaiuri mioritice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort DanaVoicu1985 DanaVoicu1985 Sunt cu iubitul meu in concubinaj de 10 ani ,avem doi copii (9 si 4 ani),el este agresiv,are boala jocurilor de noroc,este imprumutat cu camătă,nu are un loc ... (vezi toată discuția)
Divort alinmarinel2@gmail.com alinmarinel2@gmail.com Buna cum pot divorta mai repede de sotul meu (vezi toată discuția)
Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate vladutza50 vladutza50 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti: 1. in ce conditii pot divorta doi cetateti romani, casatoriti in Romania si domiciliati in Strainatate si care au doi copii ... (vezi toată discuția)