avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt cu iubitul meu in concubinaj de 10 ani ,avem doi copii (9 si 4 ani),el este agresiv,are boala jocurilor de noroc,este imprumutat cu camătă,nu are un loc de munca ( munceste particular),are 3 dosare penale de conducere a unui scuter fara carnet de conducere.Eu vreau sa plec.Dar daca plec ma poate acuza de parasire de domiciliu? Copii as fi vrut sa ii las la el ca aici au crescut dar cand sunt cu el( eu am un loc de munca stabil) ii gasesc nemancati sau singuri in casa deoarece el este la pacanele,Doar as vrea sa ma lase sa ii iau in weekend.uri.Sau pot sa ii iau eu fara alte consecinte mai grave?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 08:52, 3 Iunie 2019
Buna seara,
Concubinajul nu este casatorie si nu exista divort.
Plecati si luati-va copiii si solicitati prin instanta exercitarea in comun a autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorilor la dumneavoastra.
Solicitati pensie de intretinere pentru minori
Daca este si violent, solicitati ordin de protectie.
NU VA LASATI COPIII CU EL.
Solicitati ajutorul unui avocat.
În primul rând, ancorați-vă într-o introspecție pentru a sustrage faptelor un adevă ferm și a lua decizia optimă!
Sintagma de "părăsire de domiciliu" nu este reglementată pe plaiuri mioritice, deci nu există nicio repercusiune, însă NU PLECAȚI FĂRĂ MINORI!
Ulterior, contractați servicii avocațiale pentru a obține stabilitea domiciliului minorilor la dvs, pensie de întreținere, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După 10 ani de căsătorie, divorț. vreau să plec din casă cu cei doi minori, cum să fac ca să nu mă bage la părăsire de domiciliu? Katycre84 Katycre84 Bună seara! După 10 ani de căsnicie cu bune si cu rele dar mai multe rele violență , lipsă de libertate nu aveam voie să ies din casă fără acordul ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu Nicoleta423 Nicoleta423 Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mune cineva daca se poate... Nu ma mai inteleg deloc cu sotul meu, mereu imi zice sa plec de acasa ( casa fiind ... (vezi toată discuția)
M-am despărțit de concubin si am plecat lăsând copilul acolo ca nu mi la dat Marybya Marybya Copilul are 2 ani și 9 luni, am plecat pentru că nu ne mai înțelegeam si ma înșela, si copilul nu a vrut să mil dea, acum,dupa doua luni m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)