Cum procedez in situatia urmatoare:
Am luat legatura cu avocatul si mi-a zis sa merg si sa platesc jumatate din cuantumul amenzii. In data de 12.09.2018 am reusit sa efectuez plata partiala a amenzii dupa mai multe incercari deoarece nu aveam dovada inmanarii PV iar acesta data tocmai din 11.07.
8. In data de 26.09.2018 am primit raspunsul oficial la petitia catre IPJ Vrancea prin care mi se comunica sec, faptul ca nu beneficiez de posibilitatea platii a jumatate din minimul amenzii in 48 de ore deoarece afisarea s-ar fi facut in data de 5.09.2018 si nici in termen de 15 zile deoarece, legea nu se aplica retroactiv. M-au mai informat ca procedura de afisare a fost indeplinita de un lucrator de la sectia de politie la care sunt arondat. Am mers in aceeasi zi si am depus si acolo o cerere scrisa de la care urmeaza sa primesc un raspuns in termen de 30 de zile.
Exista vreo sansa sa scap fara plata celeilalte jumatati a amenzii?
Nu aveam intentia sa contest PV in instanta de indata ce mi-am asumat fapta insa, mi se parea corect sa mi se ofere posibilitatea platii a jumatate din suma. Cum sa procedez, cu cine sa ma lupt, ce sa reclam?
~ final discuție ~