Buna ziua! Am o problema la institutia unde imi desfasor activitatea. Unul din colegii nostri ( functionar public ) a cerut transferul a cerere, catre alta institutie. El nu a efectuat nici o zi de concediu de odihna la noi, in schimb a efectuat concediu de odihna la institutia la care a cerut transferul. Problema mare este, ca institutia la care s-a facut transferul, ne cere noua sa ii platim fostului nostru coleg ( functionar puiblic transferat la cerere ) zilele pentru care a efectuat concediu de odihna LA EI. Consiliul judetean ( institutia la care s-a transferat) ne cere sa viram banii in contul Consiliului. Cum vine asta? Are vreun temei legislativ ? Puteti sa imi raspundeti cu trimitere la legislatie va rog?
Transferul presupune, teoretic, o incetare a raportului de serviciu cu vechiul angajator, cea ce implica plata zilelor de co neefectuate de catre acesta.
În acest caz, dacă institutia la care s-a transferat i-a plătit indemnizatia de CO, atunci arestat dreptul sa ceara restituirea cotei-părți aferente perioadei lucrate la dvs.