avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public transferat la cerere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public transferat la cerere

Buna ziua! Am o problema la institutia unde imi desfasor activitatea. Unul din colegii nostri ( functionar public ) a cerut transferul a cerere, catre alta institutie. El nu a efectuat nici o zi de concediu de odihna la noi, in schimb a efectuat concediu de odihna la institutia la care a cerut transferul. Problema mare este, ca institutia la care s-a facut transferul, ne cere noua sa ii platim fostului nostru coleg ( functionar puiblic transferat la cerere ) zilele pentru care a efectuat concediu de odihna LA EI. Consiliul judetean ( institutia la care s-a transferat) ne cere sa viram banii in contul Consiliului. Cum vine asta? Are vreun temei legislativ ? Puteti sa imi raspundeti cu trimitere la legislatie va rog?
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
BaraganMarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 28 Septembrie 2018
Transferul presupune, teoretic, o incetare a raportului de serviciu cu vechiul angajator, cea ce implica plata zilelor de co neefectuate de catre acesta.

În acest caz, dacă institutia la care s-a transferat i-a plătit indemnizatia de CO, atunci arestat dreptul sa ceara restituirea cotei-părți aferente perioadei lucrate la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna neefectuat oanaportar oanaportar Buna dimineata ! O colega si-a gasit un alt loc de munca mai bine platit la o alta institutie publica. Aceasta nu si-a luat restul de zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in cazul transferului ANCA47 ANCA47 Va rog sa ma sfatuiti in urmatoareai problema :cu data de 15 iulie 2008 urmeaza sa inchei un nou contract de munca. In cazul incetarii contractului de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ramas neefectuat deoarece am nascut lacramioara-elena lacramioara-elena Buna ziua, -sunt functionar public si mi se cuvin anual 25 de zile concediu de odihnă deoarece am o vechime in campul muncii de peste 15 ani; -in data de ... (vezi toată discuția)