avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Se poate sa gaseasca si avocat dar il costa mult in materie fiscala.
Este mai mult o problema care tine de contabilitate.
Sa inteleg ca dumneata nu vrei ca sa castige si avocatii o paine de pe urma contabililor ?
Eu cred ca este evident ca persoana respectiva este foarte aproape de executare silita , acuma fiind in faza in care ANAF-ul i-a trimis somatie de plata .
Dupa somatie urmeaza blocarea de conturi si in final executarea silita .
Asa cum am mai scris , pentru ca art. 9 din Codul Comercial prevede ca orice persoanã care, într-un chip accidental, face o operatiune de comert, nu poate fi consideratã ca comerciant; ea este însã supusã legiilor si jurisdictiei comerciale.
Eu am avut pe cineva care a platit TVA , cu toate ca pe un fost asociat , un avocat de la o casa de avocatura l-a asigurat ca nu are de ce sa se teama sa ajunga in instanta , pentru ca nu o sa plateasca , pentru ca ......... .
............ inseamna vrajeli , si ca pana la urma o sa fie nevoit sa plateasca , dar cu accesorii .
Am avut un client care a luat o amenda de 6 000 de lei de la garda , amenda pe care a castigat-o in instanta , si acuma e deja la amenda numarul 7 , fiind la faza in care furnizorii s-au speriat de el , 8 angajati au plecat , si e deja la al cincelea contabil , pentru ca s-au speriat oamenii de el .
Am scris asta nu ca sa fiu offtopic , ci doar ca sa inteleaga multa lume ca in loc sa te duci la avocat mai bine cauti un contabil bun inainte sa te apuci sa faci ceva .