avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Unde caut un avocat specializat in drept fiscal?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Unde caut un avocat specializat in drept fiscal?

unde se poate gasi un avocat specializat in probleme de taxe si impozite in uniunea europeana, in special in ceea ce priveste TVA
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:36, 17 Noiembrie 2009
Asa cum s-a mai raspuns , un avocat specializat in probleme de taxe si impozite in uniunea europeana, in special in ceea ce priveste TVA nu v-ar fi de folos , deoarece in cazul prezentat de dumneavoastra nu este vorba nici de livrari intracomunitare si nici de achizitii intracomunitare .

Trebuie analizat caz cu caz, pentru ca sa se poata stabili daca este vorba de un imobil folosit ca locuinta personala si dovedit ca atare sau de unul care include de fapt mai multe apartamente si atunci apare caracterul de activitate economica, respectiv obligativitatea inregistrarii vanzatorului persoana fizica drept platitor de TVA, perceputa de la cumparator .

Codul Comercial prevede la art. 5. ca nu se poate considera ca fapt de comert cumpãrarea de producte sau de mãrfuri ce s-ar face pentru uzul sau consumul cumpãrãtorului, ori al familiei sale; de asemenea, revânzarea acestor lucruri si nici vânzarea productelor pe care proprietarul sau cultivatorul le are dupã pãmântul sãu, sau cel cultivat de dânsul.

Pentru ca art. 9 din Codul Comercial prevede ca orice persoanã care, într-un chip accidental, face o operatiune de comert, nu poate fi consideratã ca comerciant; ea este însã supusã legiilor si jurisdictiei comerciale pentru toate contestatiile ce se pot ridica din aceastã operatiune , asta inseamna ca trebuia sa fie colectat TVA de la cumparator pentru apartamentele vandute .
Se poate sa gaseasca si avocat dar il costa mult in materie fiscala.
Este mai mult o problema care tine de contabilitate.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se poate sa gaseasca si avocat dar il costa mult in materie fiscala.
Este mai mult o problema care tine de contabilitate.

Sa inteleg ca dumneata nu vrei ca sa castige si avocatii o paine de pe urma contabililor ?
Eu cred ca este evident ca persoana respectiva este foarte aproape de executare silita , acuma fiind in faza in care ANAF-ul i-a trimis somatie de plata .

Dupa somatie urmeaza blocarea de conturi si in final executarea silita .

Asa cum am mai scris , pentru ca art. 9 din Codul Comercial prevede ca orice persoanã care, într-un chip accidental, face o operatiune de comert, nu poate fi consideratã ca comerciant; ea este însã supusã legiilor si jurisdictiei comerciale.

Eu am avut pe cineva care a platit TVA , cu toate ca pe un fost asociat , un avocat de la o casa de avocatura l-a asigurat ca nu are de ce sa se teama sa ajunga in instanta , pentru ca nu o sa plateasca , pentru ca ......... .

............ inseamna vrajeli , si ca pana la urma o sa fie nevoit sa plateasca , dar cu accesorii .

Am avut un client care a luat o amenda de 6 000 de lei de la garda , amenda pe care a castigat-o in instanta , si acuma e deja la amenda numarul 7 , fiind la faza in care furnizorii s-au speriat de el , 8 angajati au plecat , si e deja la al cincelea contabil , pentru ca s-au speriat oamenii de el .

Am scris asta nu ca sa fiu offtopic , ci doar ca sa inteleaga multa lume ca in loc sa te duci la avocat mai bine cauti un contabil bun inainte sa te apuci sa faci ceva .
In astfel de probleme contabilul si avocatul trebuie sa coopereze foarte bine.
Daca unul o ia in stanga si celalalt in dreapta nu iese nimic.
Daca omul poate plati o consultatie cat un proces relativ scump ii pot face o recomandare catre un avocat care se descurca foarte bine pe fiscal.
In acest caz nu i-ar mai trebui contabil.

Dar, eu cred ca este bine sa existe o colaborare intre contabil si avocat...deoarece in aceasta materie doar Dumnezeu stie ce iese...in proportie de 100% dinainte...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Civil sau comercial aurelian128 aurelian128 un contract de prestari servicii incheiat intre o persoana fizica si o societate comerciala este un contract civil sau comercial? (vezi toată discuția)
Definitia agentului economic flyanda2001 flyanda2001 Buna ziua! Am avut o discutie cu o persoana care susţine ca şi primariile, scolile si alte unităţi bugetare sunt agenti economici. Este adevarat? ªtie ... (vezi toată discuția)
Managerul societatii comerciale (fara a fi si actionar!) are dreptul de a imprumuta societatea comerciala? fritsch_renate fritsch_renate Managerul societatii comerciale a imprumutat in repetate randuri societatea comerciala pentru a efectua platile curente ale acestetia, pentru a onora ... (vezi toată discuția)