avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura pentru casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura pentru casatorie

Salutare,
Urmeaza sa ma casatoresc pe data de 27 oct.
Am sunat la primarie sa cer informatii despre procedura cu privire la casatorie.
Mi-au transmis urmatoarele:
- cererea de casatorie trebuie depusa la primarie inainte de casatorie cu minim 10 zile, maxim 14 zile (in cele 10 zile intra ziua cand cererea a fost depusa si ziua cand se oficiaza casatoria)
- cand se depune cererea, e nevoie de cerificatele prenuptiale, care trebuie sa fie gata cu exact doua saptamani inainte de casatorie.

Intrebarea mea e: E adevarat ca cerificatele prenuptiale trebuie sa fie gata cu exact doua saptamani inainte de casatorie?
Pentru ca daca e asa nu avem cum le sa optinem cu 14 zile inainte de data de 27 pentru ca aceasta data pica exact duminica. Pe internet am gasit tot felul de recomandari, in sensul ca cerificatele prenuptiale trebuie sa fie gata inainte de casatorie cu 14 zile. E adevarat?

Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 02:34, 30 Septembrie 2018
Vb cu medicul de familie si te va ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cununia civila, certificat prenuptial AndreeaVlas AndreeaVlas Buna seara! as dori sa va intreb in cazul in care expira termenul maxim de14 zile pt certificatul prenuptial, putem face un altul?de exemplu depunem actele pe ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatoria civila sally_daisy sally_daisy Buna dimineata, As dori sa stiu cum se poate face programarea unei casatorii civile la primaria de sector si ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean indian andreeas_deea2000 andreeas_deea2000 Buna!!am si eu o intrebare......de ce acte are nevoie iubitul meu Indian, ca sa putem face casatoria in Romania?am facut actele necesare pentru invitatie dar ... (vezi toată discuția)