avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz concediu

Bună ziua. As dori sa știu cum să procedez în cazul în care șeful mi-a refuzat concediul în perioada sărbătorilor de iarnă. Si asta nu este tot, am fost înjurat și mi s-a spus că dacă îmi iau concediul, când ma întorc pot sa imi fac bagajul si sa plec! După ce i-am zis ca de ce m-a înjurat și ca asta nu o sa rămână așa, el a tăcut, eu am plecat că aveam treaba. (În tot acest timp a asistat si un alt coleg la discuție). După ce m-am întors după șantier, șeful mi-a zis ca sa imi dau demisia sau o sa ma dea ei afară., precizez că pentru faptul că am cerut concediul de odihnă. Un sfat vă rog!
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
George Nisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 29 Septembrie 2018
Am specificat mai sus , concediul l-am cerut pe data de 28.09.2018 pentru perioada sărbătorilor de iarnă, în concluzie am informat angajatorul cu 80 de zile înainte. Precizez faptul că niciun alt coleg nu are concediu în acea perioadă .
Care a fost motivul refuzului?
Ca nimeni de la noi din companie nu își ia concediul în perioada aia si ca trebuia sa le cer si acordul colegilor,
ca ar trebui sa muncească mai mult colegii mei
Un motiv care nu are la baza un argument plauzibil.

Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

De asemenea, puteti sesiza Inspectia Muncii sau ITM-ul, intrucat aceste institutii au atributii de control in ceea ce priveste stabilirea si acordarea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi decurgand din munca prestata.

De asemenea, puteti demisiona fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul demisiei... ancadaniela75 ancadaniela75 As vrea sa aflu si eu daca, in cazul in care nu mi se aproba concediul de odihna pe anul aceste incepand de la inceputul luniii, pot demisiona fara preaviz? ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dalela23 dalela23 am si eu o nelamurire....daca am lucrat 5 luni prin somaj....si am renuntzat din diferite motive, prin demisie am dreptul la plata concediului de odihna. stiu ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz radu587 radu587 Buna, As dori sa imi dau demisia de la locul de munca si am cateva intrebari legate de perioada de preaviz. Perioada mea de preaviz este de 15 zile. Eu mai ... (vezi toată discuția)